KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Kyrkan växer med barnen

I Sennan har Equmeniakyrkan framgångsrikt skapat en församling som fungerar som byns centrala mötesplats, genom att erbjuda barnrytmik för småbarnsföräldrar.

I det lilla samhället Sennan, 1,5 mil norr om Halmstad, samlas pappor och mammor med sina barn i Equmeniakyrkan södra Nissadalens lokaler för en förmiddag av gemenskap och lek. Pastor Per Österberg hälsar alla välkomna och skriver upp varje namn på sin svarta tavla. Efter att barnen avlägsnat sina ytterkläder samlas de för rytmikstunden. Under ledning av Lena Jaremo får barnen dansa, hoppa och sjunga med leksaker och instrument. Per Österberg deltar aktivt i aktiviteterna och njuter av stunden tillsammans med barnen.

Efter rytmikstunden finns det tid för fika. Föräldrarna värmer barnmat och serverar saft medan Per Österberg får chansen att koppla av. En mamma i fikakön berömmer honom för att han har bevarat sin barnasinne och är en fantastisk pastor. Per Österberg ler och känner sig både bekväm med barnen och föräldrarna. Att vara tillgänglig och stödja småbarnsföräldrar är viktigt för församlingen i Sennan.

Per Österberg antydde redan under anställningsintervjun att han bara skulle ansluta sig till församlingen om de startade barnrytmik. Församlingen lyssnade och han började sin tjänst i Sennan 2019. Hans tidigare erfarenhet som pastor i andra församlingar, inklusive Järfälla, har visat honom vikten av att bygga långsiktiga relationer grundade på gemensamma intressen. Att erbjuda barnrytmik i Sennan bidrar till att skapa nätverk för föräldrarna och möjligheten att träffas även utanför kyrkans verksamhet.

I en tid då småbarnsföräldrarna behöver extra stöd och gemenskap är barnrytmiken i Equmeniakyrkan södra Nissadalens lokaler ett välkommet initiativ. Genom att erbjuda en plats där föräldrarna kan få stöd och barnen kan leka och utvecklas tillsammans, skapar församlingen en viktig och meningsfull mötesplats i samhället.