KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Kyrkoledare skriver till statsministern och uppmanar till omprövning av lag som skulle ’kriminalisera kristna’

Ett förbud mot så kallad "konverteringsterapi" förväntas meddelas i Kungens tal i parlamentet i november.

Ett förväntat förbud mot så kallad ”konverteringsterapi” förväntas presenteras i kungens tal i parlamentet i november. Många kristna ledare motsätter sig dock ett sådant förbud av rädsla för att det skulle begränsa föräldrarnas rätt att tala med sina barn om traditionella kristna läror om sexualitet. Lagen skulle kriminalisera behandlingar som påstår sig kunna förändra en persons sexuella läggning eller könsidentitet.

Graham Nicholls är direktör för Affinity, som är ett nätverk av 1200 kyrkor och kristna organisationer. Han har nyligen skrivit ett brev till premiärminister Rishi Sunak där han säger att ett förbud skulle innebära risk att kriminalisera kristna och kyrkliga ledare för att uttrycka etablerade och ortodoxa övertygelser. Han hävdar att det skulle vara en ”orimlig inskränkning av vår tanke- och religionsfrihet”.

Han berättade för tidningen Premier att förbudet skulle förbjuda ”kristna pastorer, kristna föräldrar och kristna ungdomsledare att prata med barn eller vuxna om vad Bibeln lär om sexualitet och kön. Det skulle faktiskt förbjuda den typen av samtal. Alla samtal där en kristen ledare, kristen förälder eller kristen pastor föreslår ’det här är vad Bibeln lär’ och föreslår att det är bättre att göra vad Bibeln lär än att inte göra vad Bibeln lär.”

Frågad om varför regeringen driver på för ett förbud svarade Graham Nicholls: ”Jag tror att det handlar om politik och förmodligen en viss naivitet. Det kan finnas en grupp röster och en grupp parlamentsledamöter som skulle vara nöjdare om de genomförde det. Jag är säker på att det finns några som verkligen tycker att det finns fruktansvärda metoder som vi behöver förbjuda, så det är en bra sak. Och det finns förmodligen andra som är mer ideologiskt benägna att säga att man aldrig ska ifrågasätta någons sexuella läggning eller könsidentitet. Men jag tror att det finns mer politik och pragmatik involverat än något annat.”

Tidigare denna månad skrev även Association of Christian Teachers ett brev till premiärministern för att uttrycka sin motstånd mot en ny lag om konverteringsterapi.