KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Kyrkor i mörkret proklamerar en stor ljusglimt i eklipsens skugga.

Kristna församlingar i USA arrangerar spektakulära events längs solförmörkelsens bana från Texas till Maine.

I Vallonia, Indiana, handlar planen om moon pies.
Sol kommer att börja försvinna kl. 13:49. Den vida blå himlen över majsen och soyabönorna längs State Route 135 kommer att bli mörkare och mörkare, tills den lilla jordbruksbyen med 379 invånare kastas in i natten.
Månen – osynlig för mänskliga ögon förutom som en tom plats – kommer att skymma allt. Stjärnor blir synliga på himlen i en minut, sen två och sen tre. Färgerna på världen kommer att verka helt fel. Och Vallonia kommer att passerar genom totala eklipsen.
Vid Driftwood Christian Church kommer människor att titta upp på himlen och säga ”Wow!” och ”Ooo!” och ”Kolla på det!” Och de kommer att tugga på moon pies dekorerade med Jesus ord i Johannesevangeliet 8:12: ”Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörker.”.
Pastor Daniel Ison sade att det var kyrkans evangelisationskommitté som kom med planen. De köpte kak- och marshmallow-snacks och skrev ut Skriftens vers, om och om igen, hundratals gånger.
Den Oberoende Kristna Kyrkan, med cirka 170 medlemmar, vet inte hur många besökare de kommer att få. Men de förväntar sig att många människor kommer att köra ut för att se eklipsen den 8 april. Himlafenomenet är sällsynt och det kommer inte att vara en annan i den sammanhängande USA på ytterligare 20 år. Så församlingen beslutade att öppna kyrkan, dess toaletter och fältet runt deras byggnad för att välkomna besökare utifrån till en firande av skapelsen.