KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Lakewood-kyrkan återvänder efter dödligt skjutning: ’Vår Gud är fortfarande på tronen’

Pastor Joel Osteen leads special healing service at Lakewood Church after tragic shooting incident. Faith over fear.

Lakewood Church, ledd av Pastor Joel Osteen, höll en speciell helande och tacksägelsegudstjänst en vecka efter att en kvinna öppnade eld i en av dess korridorer innan hon sköts ner av säkerhetsvakter.
Osteen’s Lakewood mega kyrka har inte haft gudstjänster sedan skjutningen den 11 februari som fick besökare att springa för sina liv.
På söndagen satt Osteen, hans fru Victoria och medlemmar av kyrkostaben som leder Lakewoods spanska ministerium i stolar på scenen och talade om skjutningen, hur den har påverkat Lakewoods gemenskap och hur kyrkan går framåt.
”Det har varit en svår tid med mycket trauma,” sa Osteen och erkände de utmaningar som samhället står inför.
”Du måste bara veta att Lakewood är starkt och blir allt starkare,” sa han. ”Rädsla kommer inte att vinna. Tro kommer att vinna. Vi kommer att gå vidare.”
Victoria sa ”Det som idag handlar om är att återta det som är vårt, att återta det utrymme som Gud har gett oss.”
Under gudstjänsten uttryckte kyrkoledare sin tacksamhet till säkerhetspersonal och andra som svarade under skjutningen och skyddade församlingsmedlemmar. Houstonborgmästare John Whitmire och polischef Troy Finner bjöds upp på scenen där de tackades för sitt stöd efter tragedin. Deltagarna gav officerna och säkerhetspersonalen en stående ovation.
”Efter förra veckans tragedi hade (Gud) ett syfte med att föra oss samman för att visa hur enade vår stad är,” kommenterade Whitmire under ett känslosamt tal.
Victoria Osteen betonade betydelsen av att återta det utrymme som Gud har gett, med orden: ”Det som idag handlar om är att återta det som är vårt, att återta det utrymme som Gud har gett oss.”
Officerare från olika polisbyråer, inklusive Houstonpolisen, var närvarande i korridorerna under och mellan gudstjänsterna på söndagen. Skjutningen involverade Genesse Moreno, 36 år, som kom in i kyrkan med sin 7-åriga son och började skjuta med ett AR-stilgevär. Moreno dödades efter att ha utväxlat skottlossning med två civilklädda offic…