KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

’Låt Gud röra ditt hjärta’: Kristen förespråkare talar till ’medkänslaströtthet’ när Libyen och Marocko står inför krisen

I ljus av Libyens översvämning med över 11 300 döda har en kyrkoförkämpe delat med sig av hur den kristna gemenskapen kan behålla medkänslan för våra samhällens behov både lokalt och internationellt.

Det har skett en översvämning i Libyen och dödssiffran har nått över 11 300. En kyrkligt inriktad person har delat med sig av hur den kristna gemenskapen kan bevara sin medkänsla för behoven i våra samhällen, både lokalt och internationellt. Enligt myndigheterna i Libyen har minst 30 000 människor blivit tvångsförflyttade i staden Derna. Det här är den stad som har drabbats värst av de senaste översvämningarna som har tagit över 11 300 människors liv. Detta inträffade bara några dagar efter en förödande jordbävning i Atlasbergen i Marocko. Naturkatastrofen tros vara den dödligaste jordbävningen i landet på över sextio år och har hittills krävt över 2 900 människors liv.

Jo Trickey, en förespråkare för kyrkan vid LICC – London Institute for Contemporary Christianity, berättade för Premier att det är utmanande att behålla medkänsla för människors situationer när kriser eskalerar både hemma och utomlands. ”Det har varit ganska många utmaningar och även lokalt de senaste månaderna, betongkrisen och levnadskostnaderna. Så tanken på att bry sig djupt om anonyma människor tusentals miles bort känns verkligen utmattande”, säger hon.

Trickey påminner oss om att Gud älskar och bryr sig om varje person och att vi ibland har en begränsad kapacitet: ”Det kommer att finnas ögonblick i ditt liv när du har massor av energi för den globala scenen, och det kommer att finnas ögonblick i ditt liv när du känner dig helt överväldigad och bara kan hantera det som är framför dig. Jag skulle säga, känn inte skuld, men kom bara till Gud som du är med den verklighet du lever i idag”, säger hon.

Hon uppmanar människor att fortsätta att vara uppmärksamma på andras behov, att fortsätta be och hitta lokala sätt att engagera sig i dessa kriser. ”Det här som vi ser på en global scale kan få oss att leva annorlunda på en lokal scale. Där jag är finns det många asylsökande. Varför inte göra något som verkar hanterbart i din egen närhet? Lär känna någon och låt Gud röra ditt hjärta på det sättet, istället för att känna att det är milslångt bort. Det finns en hel del människor på din tröskel som skulle uppskatta din kärlek och Guds nåd idag”, avslutar hon.