KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Learn How to Speak Swedish Easily” ”Lär dig prata svenska enkelt”

En av New York Citys mest framstående svarta kyrkor står inför rättsliga åtgärder av sin före detta pastor, anklagande kyrkan och dess sökningskommitté för könsmässig diskriminering.

En av New York Citys mest framstående svarta kyrkor står inför rättsliga åtgärder av en av sina före detta pastorer, som anklagar kyrkan och dess rekryteringskommité för könsdiskriminering.
Marshall Turman, en professor på Yale Divinity School, blev inte vald som finalist till pastorpositionen efter att den långvarige seniorpastorn Calvin O. Butts III avled 2022.
Stämningen, som lämnades in av Eboni Marshall Turman, påstår att olämpliga frågor ställdes till Marshall Turman och att rekryteringskommiténs ordförande, Valerie S. Grant, uppvisade könsbias.
Stämningen, som lämnades in den 29 december, yrkar på obestämda skadestånd för förlorad lön, förmåner och andra ekonomiska skador, samt att könsdiskriminering vid anställning förbjuds.
Marshall Turman hade varit optimistisk över att bli vald som den första kvinnan att leda Abyssinian Baptist Church, där hon blev den yngsta pastorn som ordinerades år 2007.
Abyssinians talesperson LaToya Evans tillbakavisar diskrimineringsanklagelserna och hävdar att Marshall Turman inte uppfyllde viktiga krav för rollen.
Grant, rekryteringskommiténs ordförande, förklarade att Marshall Turman var en av 11 kandidater som gick vidare från ett fält med 47 sökande, men som inte fick tillräckligt med röster för att fortsätta i processen.