KRISTNA NYHETSBYRÅN

Ledande flygbolag sanktionerat för religiös diskriminering på grund av abortkommentarer

Lästid: 1 minut
Flygbolaget Southwest Airlines har blivit sanktionerat för att ha ignorerat ett domslut i en mål om religionsdiskriminering.

Flygbolaget Southwest Airlines har blivit sanktionerade för att ha ignorerat en dom som fällts av en domare i en religionsdiskrimineringsfall.

Innan sanktionerna hade domstolen gått på flygvärdinnan Charlene Carters sida, efter att hon kritiserat en fackföreningspresident för att delta i en marsch för aborträttigheter – som stöd för kvinnors rätt att välja att göra abort.

Enligt Southwest Airlines skrev den dåvarande anställda ”kränkande” meddelanden på sociala medier, där hon delade sina egna traditionella kristna åsikter om ämnet.

Hon blev sedan avskedad, vilket ledde till ett rättsligt ärende där det konstaterades att Southwest Airlines hade kränkt Carters yttrandefrihet.

Carter fick tillbaka sitt jobb och tilldelades 3,99 miljoner pund (5,1 miljoner dollar) i skadestånd.

Företaget fick order om att informera alla anställda om att de inte fick diskriminera sina kollegor baserat på deras religiösa tro – inklusive deras ståndpunkt kring abort.

Dock fann US District Judge Brantley Starr, som ledde rättegången, att flygbolagets uttalande ”inte kom i närheten” av det som domstolen beordrat.

Istället kommer de nu att tvingas publicera ett domstolsanknutet uttalande ordagrant.

Flygbolagets advokater kommer nu att behöva delta i en ”utbildning i religiös frihet” arrangerad av den kristna juridiska försvarsgruppen Aliiance Defending Freedom (ADF).

Southwest Airlines har meddelat att de kommer att överklaga domen, enligt BBC News.