KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Ledare för Hongkongs kristna drogrehabcenter anklagas för att ha stoppat 6,4 miljoner dollar i egen ficka

2 min lästid
Medan en skolinspektör benämnde fallet som ett "missförstånd" har tre direktörer flytt utomlands.

En kristen organisation som arbetar med att rehabilitera drogberoende i Hongkong sa i ett uttalande att de var ”chockade” när myndigheterna arresterade fyra av sina direktörer den 18 januari för sammansvärjning att bedra donatorer på 6,4 miljoner dollar (50 miljoner HKD) i donationer. Tre andra direktörer, inklusive organisationens grundare Jacob Hay-sing Lam och rektorn för organisationens gymnasium Alman Siu-cheuk Chan, har också anklagats men flydde landet efter att utredningen inleddes. Christian Zheng Sheng-föreningen lovade att samarbeta med polisutredningen för att ”återställa institutionens rykte och oskuld”.

Grundad 1985, strävar Zheng Sheng efter att bygga en ”helhetlig och interaktiv kristen terapeutisk gemenskap” för drogberoende i alla åldrar och hjälpa dem att ”återupprätta sina värderingar i livet”. Enligt deras webbplats öppnade de också Christian Zheng Sheng College, en högstadieskola som fungerar som ett rehabiliteringscenter. De kinesiska tecknen för Zheng Sheng representerar de bibliska fraserna ”att ångra och förlossa” och ”från död till liv”.

Bekymmer för gruppen uppstod kring en insamling som skolans rektor Chan arrangerade mellan oktober och december 2020. Chan hävdade att skolan behövde pengar under ett år av rekordlåga donationer under COVID-19-pandemin. Skolan lyckades samla in 5,7 miljoner dollar genom kampanjen.

Polisutredningar fann dock att mindre än 10 procent av donationerna som samlades in i slutet av 2020 faktiskt gick till skolan. Istället fanns det över 300 transaktioner till andra bankkonton, inklusive tre personliga konton som delas av Chan och andra välgörenhetsdirektörer. Utredningen visade också att föreningen överförde mer än 6,4 miljoner dollar i donationer till sina avdelningar i Storbritannien och USA.

Under bedrägerimålet har gruppen upprätthållit sin oskuld. Chui Hong-sheung, en handledare på skolan, berättade för lokal media att

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.