KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Leder över polygamisk sekt vid gränsen mellan Arizona och Utah riskerar att ogiltigförklaras

Religionsledaren skapade omfattande nätverk över flera delstater för att sprida mormonsekten.

En ledare för en avlägsen polygamistisk sekt nära gränsen mellan Arizona och Utah riskerar att få sitt erkännande av skuld ogiltigförklarat på grund av en obefintlig villkor i hans deal som hängde på om andra åtalade i fallet också skulle erkänna sig skyldiga .
Enligt Samuel Batemans avtal kan åklagare – men är inte skyldiga att -dra tillbaka hans erkännande av skuld, efter att två andra män åtalade i fallet avvisade priserbjudanden och nu är på väg till rättegång .
Bateman, en självutnämnd profet som tog fler än 20 fruar, inklusive 10 flickor under 18 år, erkände i början av månaden sig skyldig till att ha kidnappat och konspirerat för att transportera minderåriga flickor över delstatsgränserna i vad myndigheterna säger var en flerårig plan för att orkestrera sexuella handlingar med barn .

Federala åklagarmyndigheten i Phoenix avböjde på fredagen att säga om de kommer att dra tillbaka Batemans erkännande av skuld .
”Vi har ännu inte sett det. Det står inte på dagordningen”, sa Batemans advokat, Myles Schneider, när han tillfrågades om frågan. Han avböjde att kommentera ytterligare .
Hörsel är planerad måndag och tisdag innan federala domaren Susan Brnovich om de erbjudanden som avvisades av Batemans medåtalade .
Batemans erkännande av skuld rekommenderar ett fängelsestraff på 20 till 50 år, även om en av hans domar bär en möjlig maximal strafftid på livstid .
I sitt erkännande erkände Bateman, 48, att han hade tagit minderåriga brudar, haft sexuell aktivitet med dem och arrangerat gruppsex, ibland med barnbrudar .

Myndigheterna säger att Bateman skapade ett gigantiskt nätverk som sträcker sig över minst fyra stater när han försökte starta en gren av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, som historiskt har haft bas i de grannsamhällen Colorado City, Arizona och Hildale, Utah .
Han och hans anhängare praktiserar polygami, en arv från de tidiga läror från den mainstream Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, som övergav praxisen 1890 och nu strikt förbjuder det . Bateman och hans anhängare tror att polygami ger upphöjelse i himlen.