KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Lego lanserar set med Notre Dame-katedralen

1 min lästid
Lego överraskar sina entusiaster genom att meddela att de ska släppa en Notre Dame-katedralsats, vilket gör den till en av de största satsarna som någonsin släppts i Lego Architecture-serien.

Lego har överraskat sina entusiaster genom att meddela att de kommer släppa en byggsats av Notre Dame-katedralen, vilket gör den till en av de största seten som någonsin släppts inom Lego Architecture-serien.
Det danskbaserade miljardföretaget släpper inte vanligtvis set med religiös anknytning; dock gjordes liknande ”undantag” förmodligen 2019 med släppet av Taj Mahal-setet.
Den ikoniska franska landmärket kommer att ansluta sig till set som Himeji Castle, Taj Mahal och Stora pyramiderna i Giza.
Denna tillkännagivelse kommer efter den förödande branden som svepte genom katedralen i april 2019 och väckte en global översvämning av stöd och donationer för dess restaurering.
Notre Dame-katedralen har en enorm betydelse för kristna över hela världen och detta Lego-set skulle kunna tjäna som en gripande påminnelse om den uthålliga tron ​​och livskraften.
Även om ingen officiell bild av setet ännu har släppts förväntas designen fånga den arkitektoniska skönheten och detaljerna som gör Notre Dame till en symbol för den kristna kulturarvet.
Utöver dess estetiska attraktion bidrar detta Lego-set till de pågående restaureringsarbetena.
En del av intäkterna från försäljningen kommer att gå till restaureringsfonden.
Setet, som kommer att bestå av över 4 000 klossar, kommer att säljas för 229,99 dollar (ungefär 2 566,61 kronor). Falcon Bricks, en Lego-nyhetssida, säger att det kommer att finnas i butikerna från den 1 juni 2024.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.

En ödmjuk begäran

Ett konservativt presbyterianskt trossamfund hoppas att President Bidens administration ”fördömer synden” hos transsexuella ingrepp för minderåriga.