KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Lerum i stark tillväxt – alla siffror pekar uppåt!”

"Equmeniaförsamlingarna i Lerum växer med inflyttning och aktivt ungdomsarbete enligt pastor Andreas Engström."

Just nu är vi inne i ett positivt skede, då vi fått se en del av församlingens arbete bära frukt. Det är knappast fråga om någon väckelse, men verkligen roligt att få välkomna nya medlemmar.

På söndag, den 2 juni, blir det dopgudstjänst för 12 eller 13 ungdomar mellan 13 och 18 år. Samtidigt välkomnas ytterligare tre personer som medlemmar. Det hör väl inte till vanligheterna? – Nej, men det är en naturlig koppling till tonårsarbetet med många nuvarande och tidigare konfirmander.

Av de som döps är ungefär hälften ungdomar som vuxit upp i familjer där föräldrarna är medlemmar i församlingen, berättar Andreas Engström.

Sedan har några av våra nya medlemmar flyttats över hit från andra församlingar och så har en del kommit via Alphakurser.

För den som blir medlem i Equmeniakyrkan Gråbo erbjuds medlemsskola.

– Då får jag alltid frågor om vår dopsyn, hur vi tänker kring hbtq och om det kostar pengar. Men fokus ligger på bibelundervisning kring församlingens vision och vad det innebär att vara medlem.

– Själva undrar vi hur det går sedan för våra medlemmar, hur man hjälper ungdomar vidare in i en församlingsgemenskap, många flyttar ju härifrån i 20-årsåldern. Samtidigt är vi en inflyttningsort med unga familjer i 30-40-årsåldern.

– Ja, strax under hälften av våra nya medlemmar består av unga familjer, bekräftar John Kvarnero, pastor och församlingsföreståndare i Equmeniakyrkan Floda. Han och församlingen ser fram emot ett större dop i augusti, med främst konfirmander. – Det är jätteroligt, vi är så glada och tacksamma för det, och för den medlemsökning vi har.

Förutom konfirmander har Floda också en stor scoutverksamhet med 70-80 scouter, tonår på fredagar och Life, en uppföljningsverksamhet efter konfirmationen. – Och så har vi byggt ny kyrka ”på en trevlig plats”, som invigdes så sent som 2019, det kanske också bidrar.

– Vår medlemsökning beror främst på att vi ligger i en inflyttningskommun, förklarar Thomas Söremo, ordförande i Equmeniakyrkan Lerum. – Vi är dessutom den enda frikyrkan i tätorten att vända sig till.

– Även i Lerum finns ett stort och aktivt ungdomsarbete, med tonår och konfirmation, men en stor anledning till de stigande medlemssiffrorna är att pastor Camilla Malm Samuelsson aktivt frågar ungdomarna om de vill gå med i församlingen, säger Thomas Söremo.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd