KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”LGBTQ-präster nu välkomna i United Methodist-kyrkan”

"Kontroversiella regler upphävda - biskopar tillåts nu ordinera LGBTQ-kandidater för tjänstgöring i kyrkan."

Under ledning av några regler som var en del av ett 106-delt paket utan debatt på golvet i Charlotte Convention Center, lyckades United Methodist kyrkans möte i sitt quadrennial General Conference avskaffa vissa regler som begränsade bögar och lesbiska.

Dessa restriktioner har varit i centrum för en schism i United Methodist Church som har lett till att cirka 7 600 traditionella kyrkor över hela USA har lämnat från 2019-2023- cirka 25% av det totala antalet kyrkor i USA.

En annan restriktion som föll bort på tisdag var ett förbud mot biskopar som vigs för LGBTQ-kandidater för tjänst. Fler förbud kan elimineras på onsdag, inklusive ett äldre förbud mot att vigas till homosexuella präster.

Delegaterna röstade igenom de tre punkterna, som en del av ett mycket större paket med petitioner, med 667-54 utan debatt.

Många delegater till General Conference kände sig också för första gången på årtionden säkra på att de kan rösta för att bli av med all eller det mesta av begränsande LGBTQ-språk i kyrkans böcker.