KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Lil Nas X kritiseras för att ha hävdat att han har gått in i sin ”kristna era”

2 min lästid
Den berömde amerikanska rapparen Lil Nas X möter kritik efter att ha förklarat att han har trätt in i sin "kristna era".

Den kända amerikanska rapparen Lil Nas X möter kritik efter att ha förklarat att han har gått in i sin ”kristna era”. Artisten, känd för att väcka förbittring bland kristna med sina ”Satan shoes” prydda med bibelverser, gjorde tillkännagivandet på X (tidigare Twitter), där han delade en bit av en låt där han kallade Gud för ”Fader”.

Lil Nas X, som växte upp i ett hem i Atlanta med en pastor och tidigare gospelsångare som förälder, har en komplex relation till religion. Hans sexualitet, som avslöjades i en intervju med brittiska GQ magazine, fick honom att omvärdera sin religiösa uppväxt och beskriva att komma ut som homosexuell som ett personligt ”test”.

I sitt senaste inlägg sjöng rapparen texten: ”Fader, sträck ut mina händer. Den ensamma vägen verkar vara den längsta. Hjälp mig med mina planer. Allt verkar gå åt ingenstans.” Inlägget fick dock snabbt kritik, där kritikerna anklagade honom för att ”håna kristendomen”.

Den amerikanska skådespelaren Tyrese Gibson uttryckte sitt missnöje och sa: ”Ni kommer att lära er att sluta leka med Gud […] Gud ska man inte leka med. Att ha skor med djävulstecken och djävlens blod i sulan? Vi kan alla förändras, jag förstår det, men jag känner något inför att folk gör narr av Jesus.”

I sitt svar på kritiken uttryckte Lil Nas X förvirring och sa: ”Det här är verkligen galet eftersom allt jag gjorde var att posta en låt om att be Gud om hopp när man känner sig hopplös, och ni beter er som om jag postade en video där jag bränner ner en kyrka och kissar på en krubba.”

Det ursprungliga inlägget har fått stor uppmärksamhet och har fått över sju miljoner visningar på X ensam.