KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Liturgi för Världs-AIDS-dagen tillgänglig med temat ”Låt Gemenskaper Leda”

2 min lästid
För att uppnå en effektiv och smidig kommunikation inom teamet, är det viktigt att alla medlemmar är tydliga i sin kommunikation och lyssnar aktivt på varandra.

Liturgen uppmärksammar också den pågående kampanjen ”16 dagar av aktivism mot våld baserat på kön.”

Enligt den senaste UNAIDS-rapporten om HIV levde 39 miljoner människor globalt med HIV år 2022, 1,3 miljoner människor har nyss smittats av HIV, och 630 000 människor har dött av AIDS-relaterade sjukdomar.

Sårbara samhällen har en mycket högre risk att smittas av AIDS.

Liturgen påminner oss om att världen kan utrota AIDS genom att låta samhällen leda vägen. Organisationer för samhällen som lever med, riskerar att smittas av, eller påverkas av HIV är de som står i frontlinjen för framsteg inom HIV-responsen. Böner och reflektioner uppmanar till handling för att möjliggöra och stödja samhällen i deras ledande roller.

En reflektion frågar: ”I våra församlingar och våra trosamfund, vilken roll ger vi åt samhällen som påverkas och löper risk att smittas av HIV? Uppskattar, bekräftar och stöder vi deras roll i att övervinna HIV?”

Som en bön lyder: ”Ge oss nya ögon för att se den orättvisa du ser, nya öron för att höra de rop som uppstår efter hjälp, ny energi för att göra din vilja, så att ingen som lever med HIV lämnas i sticket och ingen, oavsett ursprung eller status, glöms bort av dem som har vad de behöver.”

Ladda ner liturgen här.

Webbinarie på World AIDS Day kommer att lansera två nya verktyg för att stärka HIV-responsen (WCC pressmeddelande, 29 november 2023).

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.