KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Livsändring efter möte med övernaturlig kraft – Mirakulös förvandling för tidigare tvivlare!”

2 min lästid
"Kristen journalist i Bethlehem: Endast kristen återupplivning kan stoppa förödelse i Gaza och Mellanöstern."

En journalist i Betlehem säger att en kristen väckelse är det enda hoppet för att få slut på förödelsen i Gaza och Mellanöstern i stort. Han menar att inget skulle förändras ens om Hamas förstördes, vilket Israel har utlovat gång på gång. Istället uppmanar Paul Calvert kristna att be modigt för båda sidor, med tanke på Guds obegränsade nåd. Han påpekar att ”vi vet att sonen till Hamas-ledaren blev en kristen. Så det finns nåd och barmhärtighet för Hamas.” Calver uppmanar också till att be för väckelse i Israel och säger att det är många som söker Gud i landet för närvarande.

Calvert berättar också att återkomsten av två gisslan är en god nyhet i Israel, men tvivel fortsätter att växa kring möjligheten till återhämtning. Vid en presskonferens i Jerusalem fick Calvert påminnas om vikten av att få tillbaka gisslan, då familjer till både återvända och icke-återvända gisslan var närvarande. En far beskrev hur en av hans döttrar som återvände med sin syster inte skulle ha överlevt mycket längre i fångenskap.

Kostnaden för att återföra argentinska medborgare Fernando Simon Marman (60 år) och Louis Har (70 år) rapporteras vara 67 palestinska dödsfall i de israeliska flygangreppen, enligt Hamas-styrda hälsoministeriet. Jeremy Barker, chef för Middle East Action Team vid Religious Freedom Institute, förstår varför världsledare, inklusive president Biden och Lord Cameron, har allvarliga farhågor om konsekvenserna av en utökad landoperation.

Om striderna intensifieras i Rafah, kommer humanitärt bistånd att påverkas av dess läge vid gränsen mellan Gaza och Egypten. Enligt lokala läkare i Rafah försämras den humanitära situationen i staden för varje dag som går, med liten tillgång till vatten eller mat och snabbt minskande medicinska förnödenheter.

Calvert nämner också att Israels styrkor har arbetat för att hindra bistånd, i tron att det tas och monopoliseras av Hamas ledare. Calvert har tvivel om huruvida premiärminister Netanyahus enda mål att besegra Hamas, utan önskan om en paus i striderna tills det uppnås, kan ge något verkligt hopp om en förbättrad situation för Israel eller regionen i stort. Han ifrågasätter om Israel verkligen kan hantera den här situationen.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin