KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Londonpolisen möter judiska ledare för att diskutera säkerhet efter oroande protester.

Kristna tidningen avslöjar: Judar i London känner sig hotade av pro-Palestinska demonstrationer.

Londonspolischef kommer att träffa representanter för den judiska gemenskapen på måndag efter att polisen misslyckats med att be om ursäkt för att ha antytt att en ”tydligt judisk” mans närvaro längs en pro-palestinsk marschrutt riskerade att provocera demonstranterna. .

Efter krav på hans avgång förväntas Metropolitan Police Commissioner Mark Rowley också träffa Londons borgmästare Sadiq Khan och inrikesminister James Cleverly, som tillsammans ansvarar för lag och ordning i staden. .

”Vi fortsätter att fokusera på att göra allt möjligt för att säkerställa att judiska Londonbor känner sig trygga i denna stad”, sade Metropolitan Police Service i ett uttalande på söndagen. ”Vi vet att nyliga händelser och några av våra senaste handlingar har bidragit till de farhågor som många känner.” .

Mötet kommer när Londonpolisen kämpar med att hantera spänningar utlösta av Israel-Hamas-kriget, med vissa judiska invånare som säger att de känner sig hotade av återkommande pro-palestinska demonstrationer genom Londons gator. .

Demonstrationerna har varit övervägande fredliga. Men många demonstranter anklagar Israel för folkmord och en liten grupp har visat stöd för Hamas, gruppen som ledde attacken mot Israel den 7 oktober och som förbjudits av den brittiska regeringen som en terroristorganisation. .