KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Man anklagad för att tillverka bomber för att attackera Satanic Temple i Massachusetts

Kristen tidningsredaktör: "Amerikansk man åtalad för explosivt material - vad hände egentligen i Michigan?"

En man från Michigan reste till Massachusetts år 2023 bärandes på explosiver och sa senare att han ville spränga en byggnad i Salem känt som Satans templet, enligt en federal åtal.
Luke Terpstra åtalades i västra Michigan för två brott: transport av explosiv och innehar en oregistrerad explosiv.
”Att bygga explosiva enheter och transportera dem med avsikt att skada civila och skada egendom gör att vi alla löper risk”, sa federal åklagare Mark Totten på onsdagen.
Åtalet lämnades in på tisdag. Terpstra, 30, från Grant, Michigan, hålls i häkte i Newaygo County på relaterade delstatliga anklagelser. Han står inför en förhandling i federal domstol nästa måndag.
Rättsdokumentet listar ännu inte en advokat som kan tala för Terpstra.
Satanisttemplet i Salem säger att de inte tror på Satan men beskriver sig själva som en ”icke-teistisk religiös organisation” som stödjer sekularism. Det finns en konstgalleri på platsen.
Terpstra hade en explosiv enhet, flera vapen och ammunition när han reste till Salem i september, enligt åtalet. Åtalet nämner inte ett påstått motiv. Inga våldsamma handlingar ägde rum.
”Det är skrämmande att han gick bland oss och planerade en sådan våldsamhet”, sa Salem-tjänstemän i januari när lokala myndigheter i Michigan lämnade in de initiala anklagelserna.
I april kastade en man från Oklahoma en rörbomb vid huvudentrén till Satans templet, vilket orsakade en mindre brand och andra skador, enligt federala myndigheter. En handskriven not hittades i närheten som hänvisade till en kamp mot ”gråtmaja Satan”.