KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Man erkänner attack mot muslimsk politiker i Connecticut

Kristen politiker attackerad under religiös ceremoni i USA:s största arena - chockerande händelse skakar gemenskapen.

En man som attackerade en muslimsk statsrepresentant utanför en bönestund i Connecticut erkände sig skyldig till försök till sexuellt övergrepp och andra brott i en uppgörelse som innebär en femårig fängelsedom. Det var den första muslimen som tjänade i representanthuset. Han erkände sig skyldig till försök till sexuellt övergrepp i tredje grad, försök till strypning i första graden och risk för skada på en minderårig – alla allvarliga brott.

Representant Khans advokat, Aaron Romano, sa till en domare att Khan trodde att Desmond förtjänade ett längre fängelsestraff med tanke på hur allvarligt attacker var. Khan närvarade vid förhandlingen men kommenterade inte efteråt. ”Representant Khan begär integritet för att bearbeta dagens händelser, men ser fram emot sin angripares dom den 4 juni”, sa Romano senare på dagen.

Desmonds advokat, offentlige försvararen John Stawicki, sa till domare David Gold att Desmond ville be om ursäkt till Khan. Desmond avstod från att be om ursäkt efter att Gold varnade att allt han sa kunde användas mot honom om plea-avtalet avbröts av någon anledning. Plea-avtalet skulle också kräva att Desmond, efter fängelsestraffet, registrerade sig som sexualförbrytare, genomgick rådgivning och tog sin medicin.

Rättsliga dokument visar att Desmond, som bodde i New Britain, hade en historia av psykisk sjukdom. Efter en rättspsykiatrisk utvärdering ansågs han kompetent att ställas inför rätta. Khan, en demokrat från förorten Windsor i Hartford, hade begärt hatbrottanklagelser. Hon blev attackerad när hon deltog i en tjänst vid XL Center-arenan i Hartford med sin familj för att fira Eid al-Adha, slutet av Hajj, den årliga muslimska pilgrimsfärden till Mecka.

Hon sa att hon och hennes familj, inklusive hennes 15-åriga dotter, tog bilder utanför arenan när Desmond kom fram och sa att han ”avs