KRISTNA NYHETSBYRÅN

Människor har ingenstans att ta vägen och ”dricker havsvatten”, en kristen organisation för Mellanöstern säger

Lästid: 3 minuter
En direktör för den kristna utvecklingsorganisationen Embrace the Middle East säger att hjälparbeten för närvarande inte har något sätt att nå Gazaremsan, men har uppmanat kristna att söka upp de inspirerande berättelserna från troende där, som hjälper sina medmänniskor i konflikten.

En direktör för den kristna utvecklingsorganisationen Embrace the Middle East säger att hjälparbetet för närvarande inte når Gaza, men uppmanar kristna att söka upp de inspirerande berättelserna om troende där som hjälper sina medmänniskor i konflikten. Välgörenhetsorganisationens program- och partnerskapsdirektör, Jamie Eyre, berättade för Premier att det är ”absolut nödvändigt” att be för de kristna som är kvar i Gaza. Informationen är allt svårare att förmedla då det nästan inte finns några telefon- och internetkällor kvar.

”Så vi vet att minst åtta personers hem har förstörts och människorna lever i fruktan, det är verkligen jättesvårt. Och det finns ingenstans att ta vägen. Var kan man ta vägen om det inte finns några säkra korridorer?” säger Eyre.

”Vi vet att människor gömmer sig i kyrkor, och det finns två kyrkor i Kansas City där omkring 800 kristna gömmer sig. Vi vet att det finns fyra eller fem eller till och med 6 000 människor som gömmer sig på andra kristna institutioner. Och det är främst muslimer som hjälper sina grannar. Så vi kan be för dessa människor. Och det kommer att bli en händelse, förhoppningsvis på söndag, där människor kan gå och be tillsammans här i centrala London.”

Eyre säger att alla partners som organisationen är i kontakt med har flytt sina hem och kan varken ta sig någonstans säkert eller nå humanitärt bistånd, som för närvarande är otillgängligt på grund av en stängd egyptisk gräns. Han säger att det helt enkelt inte finns någonstans för människor att ta vägen.

”Våra partners ber oss att be och be för att det ska öppnas humanitära korridorer så att de kan ta sig i säkerhet. Men var ska de ta vägen om det för tillfället inte finns några säkra områden? Det är också ett verkligt behov”, säger Eyre.

En insamling på välgörenhetsorganisationens webbplats ger människor möjlighet att ge ekonomiskt stöd. Eyre uppmanar också människor att söka upp berättelserna om kristna i regionen via webbplatsen.

När han blev tillfrågad hur han för närvarande ber, svarade Eyre till Premier: ”Jag tycker att vi inte får glömma att det finns omkring 250 personer som behöver bli frigivna. Så vi behöver be för förhandlingarna. Att de sker så snart som möjligt.

”Vi behöver be för förhandlingar som kan leda till en avslutning. Och för tillgång till humanitära förnödenheter. Det låter som att det kommer att bli något tillkännagivande från Joe Biden imorgon.”

”Vi ber och hoppas att detta kommer att innebära tillgång till humanitära förnödenheter och möjlighet att leverera resurser. För tillfället lagrar våra partners förnödenheter, men de kan inte få dit dem. Så vi behöver se att det förändras.”

Biskopar kan inte förneka fakta

En försvarare av den katolska kyrkan konstaterar att dess nationella program mot fattigdom och social rättvisa tycks stödja bön till

Flest kristna nobelpristagare

Nobelpriset kommer att delas ut av HM Konungen i Konserthuset i Stockholm på söndag, 10 december, enligt statistik.