KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Matt Damon ansluter till grupp av kändisar för att rädda kyrka från rivning

Matt Damon är den senaste kändisen som stöder en kampanj för att stoppa en New York-kyrka i behov av stora renoveringar från att rivas.

Matt Damon är den senaste kändis som stödjer en kampanj för att stoppa en kyrka i New York från att bli riven trots att den är i behov av omfattande reparationer. Hollywoodskådespelaren kommer att vara en del av en kommande föreställning som fungerar som en insamling till en scenkonstcenter som hyr West Park Presbyterian Church. Biljetterna till ”This Is Our Youth” börjar på strax över £409 ($500) i hopp om att West Park kan samla tillräckligt med pengar för att renovera byggnaden. Enligt The New York Times är målet att dra in mer än £245,000 ($300,000) från föreställningarna. Det skulle stödja en ny £1.6m ($2m) kampanj som en rapport från en ingenjörskonsult hävdade skulle vara tillräcklig för att fixa kyrkan.

Däremot går dessa ansträngningar, som också stöds av skådespelarna Mark Ruffalo och komikern Amy Schumer, helt emot West Park Presbyterian Church önskningar. Kyrkan har insisterat på att byggnaden ska rivas. The New York Times rapporterar att kyrkan avvisade idén om att $2m skulle vara tillräckligt för reparationer som behövs för att uppfylla brand- och tillgänglighetsregler. En talesperson beskrev kampanjen som ”en lösning med plåster”. Kyrkan anser också att erbjudanden att köpa byggnaden inte är hållbara eller realistiska ”med tanke på kostnaden för reparationer”.