KRISTNA NYHETSBYRÅN

Matt Redman songwritingseminar startar i USA för framtida ledare av lovsång

Lästid: 3 minuter
Den kristna sångaren och låtskrivaren Matt Redman lanserar en serie seminarier som syftar till att rusta nästa generationens lovsångsledare.

Kristen sångare och låtskrivare Matt Redman lanserar en serie seminarier som syftar till att utrusta nästa generationens lovsångsledare. Den samling av en-dagars-evenemang har intressant nog titeln ’WOR/TH’ – en kombination av två ord: Worship och Theology.
Biljetterna släpptes för allmän försäljning denna vecka för det första evenemanget, som äger rum i Washington D.C den 25 oktober på Museum of The Bible.

Redman växte upp nära Watford i Storbritannien och blev kristen vid 10 års ålder. Han bor nu i Kalifornien med sin fru och barn. Han har släppt 16 album, skrivit åtta böcker och har vunnit två Grammy Awards för sin sång ”10,000 Reasons”. Han lärde sig spela gitarr när han gick i sin lokala församlingskyrka, St Andrew’s Chorleywood.

Som tonåring blev han uppmuntrad att leda lovsång av sin dåvarande ungdomsledare, Mike Pilavachi. Tillsammans lanserade de den populära kristna ungdomsfestivalen Soul Survivor, och planterade också en ungdomsinriktad kyrka med samma namn, där Matt ledde lovsången i åtta år. Tidigare i år uttryckte han sitt stöd för offer och överlevande efter att Mike Pilavachi blev föremål för en omfattande omsorgsundersökning som involverade Soul Survivor. Redman öppnade nyligen upp om att han var en av de som bidrog till undersökningen och att det tog ”lång tid att läka” efter sin tid i kyrkan. Mike Pilavachi har nu avgått från tjänsten.

’WOR/TH’ kickoff-evenemanget kommer att inkludera andra ledande kristna musiker som Pat Barrett, författare till ”Good Good Father”, och Jason Ingram som skrev ”King of Kings” och ”Great Are You Lord”. Dagen kommer att bestå av undervisning i konsten att skriva sånger, och författaren och teologen W. David O. Taylor, biträdande professor i teologi och kultur vid Fuller Theological Seminary och en framstående akademisk tanke inom lovsångsteologi kommer att undervisa tillsammans med musikerna.

Redman säger: ”WOR/TH är en serie samlingar som strävar efter en sund, ärofylld och hjälpsam teologi i vår lovsångsmusik. Lova tillbedjan har tagit mark när det gäller relevans, produktionsnivåer och kreativitet”, delar Matt Redman. ”Men när vi tittar på textinnehållet i våra sånger och särskilt tyngden av vad vi säger, är jag inte säker på att vi mäter upp lika bra.” Han tillägger: ”Jag tror att detta är den viktigaste striden just nu inom lovsångsmusiken. Vi kan helt enkelt inte tillåta att Jesu härlighet späds ut i våra sånger – vi måste kämpa för något renare och djupare. När vi får det rätt – genom att skriva och välja sånger som är bibliska, poetiska och relevanta – kommer sanningen i det vi sjunger att ha en sådan förvandlande effekt på den sjungande församlingen.” Han hoppas locka lovsångsledare och musiker som delar samma passion.

Evenemanget kommer att äga rum i den toppmoderna teatern på Museum of The Bible, och biljetterna kommer också att inkludera inträde till själva museet med sina teknologiskt avancerade utställningar och sällsynta artefakter som sträcker sig över 4000 år av biblisk historia.

Redman tillägger: ”Möjligheten att också utforska den unikt inspirerande miljön på museet gör mig otroligt spänd inför dessa evenemang och jag hoppas verkligen att de kan vara en kraft för att förhärliga vår Gud.” Serien presenteras i samarbete med Integrity Music och Transparent Productions, som säger att fler datum kommer att tillkännages för nästa år med evenemang planerade i USA och utomlands.