KRISTNA NYHETSBYRÅN

Miljoner laddar ner Bibelappen som är helt offline-kompatibel

Lästid: 1 minut
Den populära Bibelappen 'You Version' har utvecklat 'The Bible App Lite', ett nytt verktyg avsett för offlineanvändning.

Den populära bibelappen ’You Version’ har utvecklat ’Bible App Lite’, ett nytt verktyg som är utformat för offlineanvändning. Som svar på feedback från kristna i avlägsna områden beslutade You Version-teamet att skapa en app som inkluderar nyckelfunktioner som ljudbiblar, dagliga bibelverser och böner, allt tillgängligt utan internetanslutning. De samarbetade med Biblica, en välgörenhetsorganisation dedikerad till att hjälpa människor att engagera sig i Guds ord. Enligt You Version har den lätta versionen av appen nått topplistorna på Google Play Store i 17 afrikanska länder, inklusive första platsen i Kenya, Uganda och Demokratiska republiken Kongo.

”För de flesta av oss i den utvecklade världen är alltid-på-data en självklarhet. Vi tänker knappt på hur mycket data en viss app förbrukar eller om vi kommer att ha en pålitlig mobilanslutning”, sa Mark Finzel, Biblicas vice VD för digital innovation, till Christianity Today. ”Detta är inte verkligheten för stora delar av den utvecklande världen. Internethastigheter och kostnader varierar betydligt från ett land till ett annat.”

Bible App Lite har också lanserats i Indien, Nepal, Pakistan, Myanmar och Bangladesh. ”Vår önskan är att nå varje person, i varje del av världen, med Guds ord på deras hjärtas språk”, sa Bobby Gruenewald, YouVersions grundare i ett uttalande. ”Denna nya app gör det möjligt för oss att nå tiotals miljoner nya människor som var svåra att nå med den mediarika Bible App.”

Konvertiternas försvarare

Ruth Nordström och Människorättsadvokaterna har framfört 50 fall till FN:s tortyrkommitté, huvudsakligen rörande kristna konvertiter, men FN:s anmärkningar ignoreras fortfarande