KRISTNA NYHETSBYRÅN

”Min tro är starkare än varje rädsla” NFL-spelaren Damar Hamlin återgår till spelet efter hjärtstillestånd

Lästid: 2 minuter
Amerikanske fotbollsspelaren Damar Hamlin säger att tron är starkare än rädslan, när han förbereder sig för sin första officiella match sedan han drabbades av hjärtstillestånd på planen för sju månader sedan.

Amerikansk fotbollsspelare Damar Hamlin säger att tron är starkare än rädslan när han förbereder sig för att tävla i sin första officiella match sedan han drabbades av hjärtstillestånd på planen för sju månader sedan.

Den 25-årige spelaren kollapsade på planen den 2 januari 2023, under Bills vecka 17-match mot Cincinnati Bengals, och var tvungen att återupplivas av lagets träningspersonal.

Han säger att han under sin återhämtning har förlitat sig på sin tro på Gud, tillsammans med stödet från sin familj och sina lagkamrater.

”Detta är bara en annan milstolpe på resan – kanske en av de största”, sa Hamlin efter en träning när han förberedde sig för sin comeback i spelet. Han tog beslutet att försöka spela igen i april och har sedan dess deltagit i lagträningar och övningssessioner.

”Jag valde att spela. Men jag bearbetar tusen känslor. Jag är inte rädd för att säga att det dyker upp tankar om att vara lite rädd här och där”, tillade han. ”Min tro är starkare än all rädsla. Det är vad jag vill predika här uppe. Och det är det budskap jag vill sprida till världen att så länge din tro är starkare än din rädsla kan du klara vad som helst.”

Hans beslutsamhet och uthållighet har vunnit hela lagets beundran, som noga har följt hans framsteg samtidigt som de försöker behandla honom så normalt som möjligt under sessionerna.

”Hur långt han har kommit och vad han har kunnat återvända från sent förra säsongen och bara se hur han tar sig an rehabiliteringen på anläggningen är inget annat än inspirerande”, sa medspelaren Taylor Michael Rapp.

Tränare Sean McDermott sa att de behandlar Hamlin som vilken annan spelare som helst samtidigt som de håller hans tidigare upplevelser i åtanke. ”Jag tycker att medvetenhet är viktigt, eller hur? Du har X antal killar här ute och sedan har du Damar där inne också och försöker göra det så normalt som möjligt”, sa McDermott. ”Vi kommer att stödja honom genom detta, och hittills har han gjort ett fenomenalt jobb.”

Hamlin ser det som en utmaning såväl som en möjlighet: ”Inte alltför många människor får den här nivån av att övervinna något och kunna stå för så många bra saker. … Det är ett välsignat utrymme, och det finns även massor av möjligheter där inne om du väljer att se det på det sättet.”

Han har schemalagts att spela i en träningsmatch på lördag mot Indianapolis Colts, som också håller tummarna för honom. Wide receiver Isaiah McKenzie, som tillbringade fyra år i Buffalo och nu spelar för Colts, har tydligen ordnat för att byta tröjor med Hamlin efter matchen.

Konvertiternas försvarare

Ruth Nordström och Människorättsadvokaterna har framfört 50 fall till FN:s tortyrkommitté, huvudsakligen rörande kristna konvertiter, men FN:s anmärkningar ignoreras fortfarande