KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Ministry Experience Scheme: Nyckeln till att CofE når fler unga personer

Kyrkan i England säger att de hoppas att ett program där unga vuxna får möjlighet att utforska församlingslivet under ett år kommer att vara nyckeln till att nå fler unga.

Kyrkan i England hoppas att ett program där unga vuxna får möjlighet att utforska prästämbetet under ett år kommer att vara nyckeln till att nå fler unga människor. Över 800 unga vuxna har deltagit i ettåriga prästtjänster det senaste decenniet inom Ministry Experience Scheme (MES).

Vid en konferens i London talade Rev Helen Fraser, som är ansvarig för kallelser för den Engelska kyrkan, till över 100 deltagare från MES. Hon sade att kallelse inte bara handlar om prästvigning utan kan inkludera ett spektrum av andra tjänster inom kyrkan.

”Vi tror ofta att kallelse bara betyder prästvigning, men kallelse är faktiskt allt Gud kallar oss till – det bara betyder ’kall’ och kan vara så enkelt som när Jesus säger till sina lärjungar ’kom och följ mig’ – det är en kallelse, ända till något mycket mer specifikt.”

Konferensen påpekade att programmet skulle kunna spela en viktig roll för att hjälpa Kyrkan i England att uppnå sina mål om att rekrytera fler personer till att arbeta med barn, ungdomar och familjer inom prästämbetet år 2030. Rev Fraser talade också om sin förhoppning att programmet, som för närvarande har 11 deltagare, kommer att växa efter sin pilotlansering i sex stift i år.

Bland deltagarna på konferensen fanns Jasmine Clark, 22 år, från församlingen St Mary’s och St Leonard’s i Nottingham. Hon sa: ”Detta ger mig möjlighet att utforska min kallelse och om ungdomsarbete är något jag skulle vilja göra på lång sikt.”

Deltagare från MES i Prag, Nederländerna, Paris och Lissabon inom stiftet i Europa var också närvarande.

Ordföranden för MES och ledaren för Future Youth Steering Group, biskopen av Jarrow, Sarah Clark sa: ”Det är alltid en stor glädje för mig att vara med på MES- och Future Youth-konferensen och höra berättelserna från så många unga vuxna som är helt levande i sin tro på Jesus Kristus och aktivt utforskar sin kallelse samtidigt som de tjänar sin lokala församling och gemenskap med kärlek.”