KRISTNA NYHETSBYRÅN

Search
Search
Close this search box.

”Mirakulös helande under gudstjänsten!”

"Känd präst döms för övergrepp på ung flicka efter trettio år - livstidsregister som sexförbrytare."

En trainee-minister inom Engelska kyrkan, Thomas De Lacey, 77 år gammal, har dömts till fyra år i fängelse för att ha sexuellt antastat en flicka för över 30 år sedan.
De Lacey fanns skyldig till två fall av sexuellt ofredande mot en flicka under 14 år när hon besökte hans bostad i Preston i samband med kyrkan, enligt polisen.
Överlevaren valde att hålla händelserna för sig själv fram till 2022, då hon till sist avslöjade detaljerna för Blackburns stifts skyddsteam. Efter en femdagarsrättegång vid Preston Crown Court blev De Lacey, som för närvarande bor i The Hawthornes, Rufford, dömd.
Domare Graham Knowles KC utfärdade en livstidsregistrering på sexförbrytarregistret för De Lacey och förbjöd honom att arbeta med barn resten av sitt liv.
Simon Morris, en utredningsmann på Lancashire Police, sa: ”De Lacey begick dessa brott för tre decennier sedan, men rättvisan har äntligen hunnit ikapp honom.”
”Offret var en ung flicka när hon blev antastad av De Lacey och hon modigt trädde fram som vuxen för att rapportera vad som hade hänt.”
Lancashire Police sa att de var ”engagerade i att utreda anklagelser av detta slag oavsett hur länge sedan de inträffade.”