KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Mirakulöst: Mannen som överlevde 40 dagar i öknen utan mat eller vatten”

Oscar-vinnaren Cate Blanchett avslöjar sin längtan efter Gud i ny film om religion och kolonisering i Australien.

I en intervju med The Times avslöjade Cate Blanchett att hon växte upp och hoppades på att Gud var verklig.
Den Oscar-belönade skådespelerskan spelar i en ny film kallad The New Boy. I filmen porträtterar Blanchett en nunna i 1940-talets Australien.
Filmen ”utforskar spiritualitet, kultur och kolonisation på ett sätt vi inte sett på film tidigare”, säger filmens finansiärer.
The New Boy spelades in nära Melbourneförorten där hon tillbringade sin barndom.
Hennes far, Robert, arbetade inom reklam och dog av en hjärtinfarkt när hon var tio år gammal.
Reflekterande över sin fars plötsliga död sade skådespelerskan, vid 54 års ålder: ”Som barn ville jag ha en religion. Jag ville att Guds starka hand skulle lägga en hand på mina barnsliga axlar och säga, ’Din far är med mig. Han har roligt. Du kommer att se honom om 60 år.
”Men det hände inte. Så som tioåring flydde jag från kyrkan och gick ner till floden och tillbringade min barndom kastad in i naturen.”
Blanchett fortsatte att förklara: ”Om jag hade stannat inom metodistkyrkan skulle jag ha mycket dåligt gitarrspel, men istället cyklade jag, trodde jag att jag var Nancy Drew, ner vid Yarrafloden. Jag minns det lika starkt som jag minns psalmerna.”
När hon blev tillfrågad om hon övergav religionen för att den inte gav henne vad hon ville ha, svarade Blanchett: ”Det handlade inte så mycket om vad jag ville…mer vad jag hoppades på. Dessutom var jag tio.
”Men religion innehåller en känsla av hopp och också en känsla av gemenskap. Och på sätt och vis lämnade aldrig önskan efter något större än mig själv mig.”
The New Boy ska släppas på biograferna den 15 mars 2024.