KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Monster truck rally möter Helige Ande-Barbie-fest på storslagen kyrkevent i Missouri!”

Mark Driscoll sparkades från scenen på konferensen och kvinnokonferensen kan faktiskt omdefiniera evangeliska stereotyper.

Legioner av killar som trängde in i Great Southern Bank Arena i Springfield, Missouri, fick nyligen uppleva Stronger Men’s Conference, sponsrad av en pingstkyrka, med en monstertruck, en boxningsmatch, pyroteknik och en uppgörelse mellan två kända pastorer.
Kvinnor som deltar i James River Church’s årliga kvinnoconference senare i år kommer däremot få något som ser ut som en helig ande Barbie-fest.
En promo för herrkonferensen inleds med bilder av en brusande motorcykel, en wrestlingmatch och en predikant som rusar över scenen som en lejon, uppmanande män att vara redo att slåss.
Promon för kvinnornas video börjar med bilden av en rosa skivspelare följt av rösten från den avlidna TV-evangelisten Kathryn Kuhlman som uppmanar kvinnor att ge sin tillbedjan till Gud – sedan bryter till scener av glada kvinnor klädda i stilfullt rosa, dansande med glädje när ballonger och konfetti faller från himlen.
Konferenserna visar teatraliteten i karismatisk megakyrklig tillbedjan och de olika budskapen som ges till män och kvinnor. Män är krigare fyllda med eld och vinäger, medan kvinnor är ikoner av kvinnlighet – klädda upp till tänderna och engagerade i att bygga ett lyckligt hem för sina män.