KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Muslimska äldstes råd meddelar fredskonferens för att stärka unga.

2 min lästid
Sekreteraren för Muslim Council of Elders meddelade vid ett möte i Genève att The Emerging Peacemakers Forum strävar efter att befodra ungdomar att bidra till att bygga en bättre framtid för sig själva och mänskligheten.

Domare Mohamed Abdelsalam bekräftade att forumet, en av initiativen från Muslim Council of Elders, syftar till att ”skapa ett litet utrymme för unga människor att prata och uttrycka sig och sedan för de äldre, ledarna, att lyssna.” Abdelsalam är generalsekreterare för Muslim Council of Elders, medordförande för Religions for Peace och domare vid det egyptiska statsrådet.

Vid ankomsten till World Council of Churches (WCC) Ekumeniska institut i Bossey hälsade han varje deltagare välkomna.

På forumet deltar 50 unga människor från Afrika, Asien, Amerika och Europa, varav den yngsta är 20 år. Evenemanget arrangeras av WCC, Muslim Council of Elders och Rose Castle Foundation strax utanför Genève, Schweiz.

Emerging Peacemakers Forum hålls den 5-14 juli.

Abdelsalam är den första arabiska muslimen som har tilldelats medaljen Commander with Star av ledaren för den romersk-katolska kyrkan, påven Franciskus, för sina insatser för att främja interreligiös dialog.

Abdelsalam representerar Al-Azhars grandimam i Religions for Peace’s högsta ledningsorgan, dess World Council.

”Jag hoppas att vi efter detta forum kommer att få era idéer och förslag på initiativ och projekt skriftligen”, uppmanade han de som deltar i forumet och uppmanade också ungdomarna att ha förtroende för sig själva och sin förmåga att forma framtiden.

Genom att utbyta idéer med forumdeltagarna sa Abdelsalam att Muslim Council of Elders har ett stort intresse för ungdomar genom olika initiativ och ansträngningar för att utnyttja deras potential för att bli positiva påverkare i sina samhällen.

Han uppmanade ungdomarna att bygga vidare på det de har lärt sig i denna upplaga av forumet och vara en inspirationskälla för andra, följande exemplet med tidigare deltagare som har blivit framstående och inflytelserika förebilder bland sina kamrater och i sina samhällen.

Abdelsalam betonade också vikten av utbildning för att bygga generationer som kan främja fred och följa värden som dialog, tolerans, samexistens och konfrontation med hatets, intoleransens och diskrimineringens retorik.

Han lyfte fram att Muslim Council of Elders strävar efter att införliva värden som dialog, respekt, acceptans och mänsklig broderskap i utbildningsprogram i samarbete med globala akademiska institutioner.

Domaren poängterade också rådets ansträngningar att belysa vikten av att utbilda flickor och stärka kvinnor.

Arrangörerna sa att forumet uppstod genom återkommande dialoger mellan öst och väst, som inleddes av Al-Azhars grandimam för att bygga broar av dialog och samarbete mellan öst och väst.

Studenterna från Emerging Peacemakers Forum kommer att examineras den 13 juli i huvudhallen i Ekumeniska centret i Genève. Programmet kommer att innehålla välkomstord av WCC-generalsekreteraren Rev. Prof Dr Jerry Pillay, som också kommer att hålla ett nyckeltal.

Domare Abdelsalam och ärkebiskopen av Canterbury, Dr Justin Welby, kommer att hålla ytterligare nyckelmeddelanden. Filippo Grandi, FN:s flyktingkommissarie, kommer också att dela en hälsning.

Den första upplagan av Emerging Peacemakers Forum hölls i England 2018.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.