KRISTNA NYHETSBYRÅN

När Tebow träffade Dino

Lästid: 2 minuter
En kändis inom idrotten och humanitär får ny insikt om Paulus resor när han besöker Grekland tillsammans med en kyrkominister från Kyrkan Kristi.

Under sin stora, feta grekiska semester i sommar tog Tim och Demi-Leigh Tebow sig tid att utforska historiska platser som nämns i Bibeln – och att lära sig nya läxor om Skriften. Den heisman-vinnande quarterbacken för Florida Gators, nu sportkommentator och humanitär, och hans tidigare Miss Universe-fru gjorde stopp i Aten och Korint. Dino Roussos, minister för Glyfada Church of Christ i Aten, agerade som deras reseguide.

Under sin tid i Korint noterade Tebows Acrocorinth, den monolitiska klippan som reser sig över den antika staden, en gång besökt av aposteln Paulus, som dokumenteras i Apg 18. ”Över hela kullen finns massiva befästa murar eftersom det var en bra försvarsposition för flera civilisationer genom historien”, skrev Tim Tebow i ett inlägg i sociala medier.

Acrocorinth kan ha varit den visuella bild som Paulus hade i åtanke när han skrev 2 Korintierbrevet 10:3-5: ”Våra vapen i striden är inte världens vapen. Tvärtom har de gudomlig kraft att förgöra fästen. Vi river ned falska argument och allt som motsätter sig Guds kunskap, och vi tar till fånga varje tanke för att göra den lydig inför Kristus.”

”Tillsammans med Kristus har vi gudomlig kraft att ta kontroll över våra tankar, riva ner de lögner och ’fästen’ vi tror på och ersätta dem med sanningens röst!” skrev Tebow. ”Du behöver inte bekräfta mentala ’murar’ som behöver rivas ner.”

Tebow har talat vid förmåner för ministerier och universitet som är associerade med Church of Christ. Församlingar, inklusive West-Ark Church of Christ i Fort Smith, Ark., har deltagit i Tim Tebow Foundations ”Night to Shine”, bal-liknande evenemang för personer med särskilda behov.

Hemsida: timtebowfoundation.org.

Konvertiternas försvarare

Ruth Nordström och Människorättsadvokaterna har framfört 50 fall till FN:s tortyrkommitté, huvudsakligen rörande kristna konvertiter, men FN:s anmärkningar ignoreras fortfarande