KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Nästan en fjärdedel av unga britter öppna för att förbjuda Bibeln om den inkluderar ’hatretorik’

2 min lästid
Nästan 25% av unga britter skulle stödja att förbjuda Bibeln om de trodde att den innehöll 'hatiskt tal', visar en nyligen genomförd undersökning av Whitestone Insights.

Enligt en nylig undersökning utförd av Whitestone Insights skulle nästan 25% av unga britter stödja ett förbud mot Bibeln om de trodde att den innehöll ”hatiska uttalanden”. Undersökningen, som frågade 2 088 brittiska vuxna om deras inställning till att förbjuda böcker som anses innehålla hatiska uttalanden, visade att personer i åldern 18-34 år var mest benägna att hålla med om sådana åtgärder (23%), följt av personer i åldern 35-54 år (17%). Däremot var svarande över 55 år mindre benägna att stödja ett förbud (13%).

Lois McLatchie från Alliance Defending Freedom UK uttryckte oro över undersökningsresultaten under en intervju på GBNews. Hon hänvisade till det nyliga fallet i Finland där den tidigare inrikesministern Päivi Räsänen friades från anklagelser om hatbrott efter en långvarig rättslig strid för att ha twittrat en Bibelvers om äktenskap och sexualitet.

”Vi kanske inte längre utgör en majoritet av kristna här i Storbritannien. Det är ännu viktigare att skydda yttrandefriheten och trosfriheten för alla”, sa McLatchie.

McLatchie nämnde fall under den konservativa regeringen, som gripandet av gatupredikanter som citerar Bibeln i det offentliga rummet och rättsliga åtgärder mot abortmotståndare som ber tyst utanför abortkliniker, som oroande steg mot censur.

”Vi behöver ett starkt försvar av religiös frihet från dem som utformar vår lagstiftning och vi behöver utbilda den ’var snäll’ generationen om de verkligt hatfulla konsekvenserna av censur innan den här typen av tänkande blir mer verkligt”, sa hon.