KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”New Study Reveals Surprising Benefits of Exercise for Mental Health” Ny studie avslöjar överraskande fördelar med motion för mental hälsa

3 min lästid
Ledamöter i House of Lords har beskrivit en lag som kriminaliserar s.k omvändelse terapi som ett farligt angrepp på yttrandefrihet, familj och religion.

Ledamöter i överhuset har beskrivit en lag som kriminaliserar så kallad konversionsterapi som ett farligt angrepp på yttrandefrihet, familjen och religionen. Lagen, som föreslås av Baroness Burt från Solihull, skulle förbjuda alla praktiker eller samtal, inklusive mellan föräldrar och barn, som ”förutsätter” att en könstillhörighet eller sexuell läggning är mer föredragbar än en annan.

Förslaget är för närvarande i ett andra behandlingsstadium och långt från att bli lag.

Lagen definierar konversionsterapi som ”vilken praktik som helst riktad mot en person eller en grupp människor som förutsätter att någon sexuell läggning eller könstillhörighet är inneboende föredragbar och som har som förutbestämd syfte att försöka a) ändra en persons sexuella läggning eller könstillhörighet, eller b) undertrycka en persons uttryck av sexuell läggning eller könstillhörighet.”

Lord Caddick hyllade intentionerna bakom lagförslaget att hjälpa ”människor acceptera sig själva” och ”förhindra bestående skada som börjar i barndomen”, när de tvingas ”acceptera någon de inte är.”

Baroness Butler Sloss välkomnade lagförslaget och insisterade på att det inte skulle kriminalisera ”öppna och icke-påtryckta” samtal eller terapi med en person som är osäker eller oroar sig över sin sexuella läggning.

”Om det finns en förutsättning att det är fel eller en synd att vara HBTQ+ och diskussionen syftar till att tvinga personen till en annan synpunkt, då har det gått för långt och skulle enligt min uppfattning omfattas av brott i denna lag.”

Baroness Arlene Foster kritiserade dock att lagen inte skulle erbjuda något skydd för dem som följer traditionell biblisk undervisning om äktenskap och kön, och att lagen skulle vara en kränkning av yttrandefriheten och religionsfriheten enligt Human Rights Act.

”Jag kom hem från nattvard söndagen före då de närvarande hörde inbjudan från min pastor, att ni som verkligt och uppriktigt ångrar era synder och lever i kärlek och välgörenhet gentemot era medmänniskor och avser att behöva ett nytt liv, genom att följa Guds bud och följa hans heliga vägar. Och jag tänkte för mig själv, kommer det att tillåtas enligt denna nya konversionsterapilag?”

En liknande förbudslovgivning har antagits i delstaten Victoria i Australien, där Foster sa att kristna får statlig vägledning om hur man ska be, medan föräldrar till könsförvirrade barn håller hemliga möten och lever i rädsla för straffrättsliga åtgärder för att försöka få hjälp till sina barn.

I Victoria, enligt rapporter, döms föräldrar av ”statliga verkställande myndigheter” för att inte stödja sitt barns begäran om blockerare av puberteten eller bekräfta en könsidentitet, vilket skapar, enligt Foster, en helt ny kategori av åsikter som inte får uttryckas för risken av straffrättsligt åtal.

”Den [standard som lagen kriminaliserar] skulle kunna uppfyllas av vem som helst som tror att att vara man eller kvinna är kopplat till biologi och som avvisar idén om könstillhörighet, och jag noterar att denna tro, könskritisk tro, skyddas av jämställdhets- och mänskliga rättighetslagar. Det är klart att ett brott som undersöker folks förutsättningar rör sig in på området att bedöma om deras tankar och attityder är acceptabla. Det är mycket farligt territorium.”

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.