KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”New Study Shows Benefits of Exercise for Mental Health”

Biskop Oliver Dashe Doeme påstår att böner är nyckeln till att bekämpa jihadistgrupper i Afrika och uppmanar brittiska politiker att agera.

En nigeriansk biskop har berättat för brittiska politiker att bön är nyckeln till att bekämpa jihadistgrupper i Afrika. Biskop Oliver Dashe Doeme gjorde detta påstående under lanseringen av Hjälp till Kyrkan i Nöds rapport Religious Freedom in the World: Africa Update i brittiska parlamentet.

Biskop Doeme delade med sig av sin erfarenhet från sitt arbete i stiftet Maiduguri: ”Den största källan till hopp, den bästa vapen vi har mot grupper som Boko Haram, är bönen. Bönen har vänt tidvattnet mot terroristerna i nordöstra Nigeria. I mitt stift startade vi en Rosenkrans-kampanj 2013 och sedan dess har tusentals terrorister överlämnat sina vapen. Många internflyktingar har återvänt hem och situationen har förbättrats.

”Det är bara genom bön som vi kommer att vinna den kamp vi kämpar. Vår kamp är först och främst en andlig strid.”

Biskopen uppmanade brittiska politiker att uppmuntra den nigerianska regeringen att vidta kraftfullare åtgärder mot extremism, inklusive stöd för de som blivit fördrivna av terroristaktiviteter. Han krävde också att oberoende organ skulle få undersöka påstådda övergrepp.

Hjälp till Kyrkan i Nöds rapport framhävde en våg av våld från jihadistgrupper över hela subsahariska Afrika. Den hänvisade till en studie från 2023 som visar att våldsamma händelser utförda av militanta islamister stod för 77% av alla rapporterade våldshändelser i Afrika 2022.