KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”New Yorks guvernör anställer första muslimska chef för religiösa frågor”

Relationerna mellan guvernör Hochul och delstatens muslimska samfund är ansträngda sedan Israels-Hamas krig började.

New Yorks guvernör Kathy Hochul söker nu sin första direktör för muslimska frågor i ett försök att främja positiva relationer mellan guvernörens kontor och delstatens muslimska befolkning..
Detta initiativ är det senaste försöket av guvernör Hochul att stärka banden med de uppskattningsvis 725 000 muslimer som bor i New York, efter att ha fördömt ökningen av islamofobi efter Hamas-attackerna den 7 oktober och efter att ha mött muslimska trosledare, skrev Avi Small, Hochuls presschef, i ett e-postuttalande..
“Guvernör Hochul är engagerad i att bygga en mångsidig administration, och vi letar alltid efter sätt att utöka och förbättra vår kontakt med samhällen över hela New York,” skrev han..

Direktören kommer att agera som en länk mellan guvernörens kontor och delstatens muslimska befolkning, och råda guvernören om samhällets bekymmer och behov samt kommunicera till muslimska invånare hur administrationens politik kommer att påverka dem..
Guvernörens kontor räknar redan med en direktör för judiska frågor och en direktör för asiatisk-amerikanska frågor bland sina ansträngningar för att stärka relationen med sina olika samhällsmedlemmar..
Den framgångsrika kandidaten, enligt jobb beskrivningen som publicerades den 25 mars, bör vara “väl insatt i de frågor som påverkar det muslimska amerikanska samhället” och redan ha relationer med samhällsledare och trosledare..

Sedan början av Israel-Hamas-kriget har guvernör Hochuls relation med det muslimska samhället varit ansträngd eftersom hon offentligt stött Israels pågående militära operationer i Gaza, som har dödat mer än 30 000 palestinier och orsakat en humanitär kris..
Direkt efter att Hamas dödade uppskattningsvis 1 200 israeler och tog fler än 200 gisslan den 7 oktober, åkte Hochul på en tvådagars “solidaritetsresa” till Israel. Hon besökte en kibbutz som hade attackerats av Hamas-militanter, samt Västra muren i Jerusalem..
Den 16 oktober undertecknade hon ett brev, tillsammans med 16 andra guvernörer, som fördömde Hamas-attacken och “stödde Israel i sina ansträngningar att säkra de gisslans säkra återvändande och se till de fortsatta säkerheten för dess folk.” Brevet uppmanade också president Biden att skicka militär hjälp till Israel..

I veckorna efter attacken träffade Hochul många judiska samhällsledare för att uttrycka sitt stöd till samhället och beordrade att flaggor på alla delstatens byggnader skulle hissas på halv stång för att hedra offren den 7 oktober. Hon deltog också i många vakter och demonstrationer och krävde frigivningen av gisslan..
Som svar på en ökning av både islamofobi och antisemitism under kriget meddelade hon skapandet av ett 25 miljoner dollar stipendium för att bekämpa hatbrott och säkerställa skyddet för gudstjänstställen. Hon initierade också en översyn av City University of New Yorks metoder för att bekämpa antisemitism och säkerställa säkerheten för judiska studenter och fakultet på campus..
Men vissa muslimska New York-bor har kritiserat hennes respons på deras samhälles behov under konflikten.