KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Nicaraguansk katolsk biskop Alvarez frisläppt, pågående samtal

1 min lästid
Nicaraguansk katolsk biskop Rolando Alvarez släpptes från fängelse sent på måndagen, enligt en diplomatisk källa, vilket kan vara en möjlig vändpunkt i regeringens långa förföljelse av den katolska kyrkan.

Nicaraguans katolska biskop Rolando Alvarez släpptes sent på måndagen från fängelset, enligt en diplomatisk källa, vilket markerar en möjlig vändpunkt i regeringens långvariga förtryck mot den katolska kyrkan.

Den diplomatiska källan sa på tisdagen att förhandlingar mellan regeringen och landets katolska biskopar pågick angående Alvarezs framtid, och prelaten befann sig på den katolska biskopliga egendomen i huvudstaden.

Källan, som inte ville bli identifierad, tillade att samtalen inkluderade möjligheten att biskopen skulle kunna utvisas från Centralamerikanska landet eller på annat sätt sändas i exil.

Regeringen svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar angående Alvarezs frigivning efter normala arbetstider på tisdagen.

Om biskopen vägrade lämna landet kunde han återvända till fängelse, sa källan.

Tidigare under dagen rapporterade nyhetsutloppet Confidencial att Alvarez hade släppts på måndagskvällen och hänvisade till kyrkliga och diplomatiska källor.

Alvarez, biskopen i landsbygdsstaden Matagalpa och en framstående kritiker av president Daniel Ortega, fängslades förra året och dömdes i år till 26 års fängelse för förräderi efter att han vägrade att utvisas till USA.

Formella band mellan Nicaraguas regering och Vatikanen bröts i år efter att påve Franciskus beskrivit Ortegas regering som en diktatur.

Konflikten har sina rötter fem år tillbaka i tiden, då kyrkans ledare kallades in av regeringen för att medla i antiregeringsprotester som utvecklades till våldsamheter och ledde till över 300 dödsoffer.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.