KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Niklas Piensoho överraskar med sitt svar på skarp fråga!”

Karin Wiborn och Niklas Piensoho nominerade som kyrkoledarduo för Equmeniakykans konferens - spännande val på gång!

Niklas Piensoho har nu träder fram efter att frågan om att nomineras till biträdande kyrkoledare i Equmeniakyrkan ställdes efter söndagens kyrkostyrelsesammanträde. Låt oss återkomma till det. Först, vad var det som fick honom att överväga lämna rollen som pingströrelsens frontfigur i nästan två decennier: Föreståndartjänsten i Filadelfiakyrkan Stockholm? Några goda vänner kom till honom i höstas och undrade om det var lönt för dem att ens föreslå honom som kyrkoledare i Equmeniakyrkan.

Han tog en stund för att se vad Equmeniakyrkan ville vara och drabbades då av den vision som han delar till fullo. Den första man ser på hemsidan är ”En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen”. Den fick verkligen fäste i honom. Visionen har han i hela sitt system. I den ryms hela livet med fundamentet att Jesus förvandlar oss och världen, att det handlar om mötet med honom. Han utvecklar: Här finns gemenskapen med andra, personlig frälsning, socialt engagemang, allt detta strömmar ut ur mötet med Jesus och det är samma sak han brunnit för i sin vuxna liv som pastor. Detta tror han på.

Karin Wiborn har arbetat intensivt med att ta fram ett förslag på biträdande kyrkoledare i Equmeniakyrkan, och det blev Niklas Piensoho, vilket överraskar många. Niklas har lång och gedigen erfarenhet som församlingspastor och föreståndare för Filadelfia i Stockholm. Han har stått i ett ledarskap inte helt olikt kyrkoledaruppgiften och levt nära Equmeniakyrkans församlingar. Tanken är att de ska arbeta i ett delat ledarskap.

För Niklas var det avgörande att Karin Wiborn också delar hans syn på hur Equmeniakyrkan ska ledas framåt. Karin är en enkel och tydlig person som visat en otrolig djärvhet vid bildandet av Equmeniakyrkan. Niklas ser fram emot att vara en inspirerande roll och bidra till att presentera Jesus så att alla människor får en chans att förstå och ta emot honom. Han känner stor glädje i detta och ser en lysande framtid för Equmeniakyrkan om teologisk grund blir trons praktik. I augusti kommer konferensen slutligt välja om att gå på styrelsens linje.