KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Nu är det dags att plantera träd

3 min lästid
Tyske Jürgen Klopp, en kristen troende, meddelade att han avgår som Liverpool-tränare efter säsongen. Han har lett klubben sedan 2015 och tagit dem till alla stora tävlingar, inklusive Liverpools första Premier League-titel någonsin.

Christian troende Jürgen Klopp har tillkännagivit att han kommer att avgå som Liverpool-manager vid slutet av säsongen. Tysken, som tog över klubben 2015, har lett The Reds till alla stora tävlingar under sin tid, inklusive Liverpools första Premier League-titel någonsin och klubbens första ligatitel på 30 år.

I en video som släppts på Liverpools sociala mediekanaler förklarade Klopp: ”Det är så att jag, hur ska jag säga det, håller på att tappa energi. Jag har inga problem nu, självklart; jag visste redan för länge sedan att jag skulle behöva meddela det vid något tillfälle, men jag mår helt bra nu. Jag vet att jag inte kan göra jobbet om och om och om igen.”

Här är fem tillfällen där Klopp tog tillfället i akt att offentligt tala om sin tro på Jesus:

1. Kicker Magazine 2004: ”Jesus Kristus är den viktigaste personen i historien. För mig är det här ett enkelt svar.” Han fortsatte med att förklara varför han tror på Kristus. ”Den här personen kommer till världen och har en tydlig mission, som inte alls är enkel att genomföra.” ”I slutet, tog han alla synder på sig själv och spikades fast på ett kors.” Det är därför Jesu död på korset ”var den största handling som någonsin har utförts, eftersom det förändrade allting.” ”Vi behöver inte göra det [betala för våra synder], och det är en enorm tröst.”

2. BBC Sport 2016: ”Problemet är att jag är kristen”, sa den tyska tränaren. ”Det är inte själva det är ett problem, men problemet är att jag tror att andra människor också kan ha framgång – det handlar inte om mig. Men om du frågar mig om Liverpool, skulle jag vilja fira något varje säsong.”

3. Fr-online.de: ”Att vara en troende, men inte vilja prata om det – jag vet inte hur det skulle fungera!” ”Om någon frågar mig om min tro, ger jag information. Inte för att jag påstår mig vara någon form av missionär.” ”När jag tittar på mig själv och mitt liv – och jag tar tid för det varje dag – då känner jag att jag är i fantastiskt goda händer,” tillade han. ”Och jag tycker att det är tråkigt om andra människor saknar den här känslan av trygghet – även om de inte vet om det, för annars skulle de förmodligen söka efter det.”

4. Mainz presskonferens: När han blev tillfrågad om ”fotbollsguden var emot” hans lag svarade han: ”För att svara på den här frågan en gång för alla: även om det inte finns någon fotbollsgud, tror jag att det finns en Gud som älskar oss människor, precis som vi är, med alla våra egenskaper, och det är därför jag tror att han också älskar fotboll! Men vi måste göra våra egna mål.”

5. Artikel för fussball-gott.com (soccer-gud.com): ”Alla dessa riktigt trevliga killar som jag träffar vecka efter vecka på matcher eller i vissa fall till och med under träning, har en sak gemensamt: de har märkt vid något tillfälle i sina karriärer att det måste finnas mer till livet än mästerskap och nedflyttningsstrider.” ”De berättar hur en relation med Gud har förändrat deras perspektiv.”

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.