KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Nu när vi är i en postkristen nation

Trots att "inga" - de som inte anger någon särskild religion - nu statistiskt sett utgör majoriteten i USA, påminner en försvarstalare de troende om att uppgiften inte har förändrats.

Enligt Pew Researchs resultat säger 28% av amerikanerna att de inte har någon religiös tillhörighet – vilket överträffar evangelikaler med 24% och katoliker med 23% och gör dem till den största trosgruppen i landet. Dr Alex McFarland från Truth for a New Generation säger att detta är statistiskt signifikant eftersom det bekräftar det han har observerat om Amerika under en tid: det är en post-kristen nation. ”Vi hade en pro-kristen kultur, men vi förlorade den”, beklagar han. ”Vi lät den försvinna; vi slösade bort den. Så nu är vårt jobb att be för att Gud ska ingripa.” Kyrkans uppgift har inte förändrats, hävdar han. ”Om du är en kristen, om du tillhör kyrkan, är vårt uppdrag från Kristus att sprida evangelium och vinna de förlorade”, erkänner McFarland.

Enligt Pews data tror de flesta ”nones” på Gud eller en annan högre makt, men väldigt få går regelbundet på religiösa tjänster. De flesta säger att religion gör en del skada, men många tycker också att den gör en del gott. De är inte enhetligt anti-religiösa. De flesta förkastar idén att vetenskapen kan förklara allt, men de uttrycker mer positiva synpunkter på vetenskap än vad religiöst anslutna amerikaner gör.

Även i den modiga nya världen av könsmotsägelser, rasifiering, jämlikhet, inkludering och sexuell kaos säger McFarland att människor fortfarande har samma behov som de har haft sedan skapelsen. ”Kulturella svängningar åsido, människor är fortfarande människor, och alla människor önskar acceptans, betydelse, trygghet”, noterar apologeten. ”Detta är de tre kända behoven som är gemensamma för alla människor.” Här ligger en möjlighet för kyrkan att uppfylla Kristi stora uppdrag (Matteus 28:16-20). ”Detta måste börja med pastorer, en demografisk grupp som jag oftast har förakt för”, säger McFarland. För många tror inte verkligen att ofrälsta människor är förlorade.