KRISTNA NYHETSBYRÅN

Ny bibelvideospel samlar in nästan 300 000 dollar på mindre än 79 timmar

Lästid: 2 minuter
Spelet 'Gate Zero', ett innovativt bibelspel, har på mindre än 79 timmar fått in 271 000 dollar (cirka 2 144 870 kronor) på Kickstarter och överträffat producenternas initiala crowdfunding-mål.

’Gate Zero’, ett innovativt Bibelspel, har samlat in 271 000 dollar (cirka 2,2 miljoner kronor) på Kickstarter på mindre än 79 timmar och sprängt producenternas initiala mål för crowdfunding.

Spelet ger användarna möjlighet att resa tillbaka i tiden och utforska det forntida Israel, interagera med evangelieberättelser och undersöka djupare innebörd av Jesus ord.

Spelet börjar i en mörk framtidsvärld år 2072 och använder sig av tidsresor för att ta spelarna tillbaka till bibliska tider. Spelarna blir huvudkaraktärer och får ett uppdrag från sin avlidna mormor att avslöja mysterierna kring hennes speciella ”pärla” och ärva hennes besittning. De använder en tidsmaskin som kallas Gate Zero för att resa tillbaka i tiden.

I en intervju med Faith Wire berättade Arve Solli, en av producenterna för Gate Zero, att spelet är ett försök att föra evangeliet till den yngre generationen.

”Vi vill verkligen skapa ett spel för den yngre generationen för att ge dem möjlighet att uppleva Jesus och bekanta sig med berättelserna och händelserna i Bibeln”, sa han. ”Detta spel kanske blir den enda Bibel som vissa personer läser.”

Han fortsatte: ”Vi tror att den yngre generationen behöver bekanta sig med Bibeln. De behöver kunna förstå på vilka grunder de fattar sina beslut, så vi ser spelmediet som ett mycket effektivt sätt att ge dem kontext, berätta historierna och interagera med händelserna, så att de kan förstå betydelsen av Jesus budskap.”

En 20 minuter lång demo är för närvarande tillgänglig och planer finns att lansera den fullständiga versionen av spelet år 2024. Släppet kommer att omfatta cirka 30 fängslande berättelser från evangelierna.