KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Ny bok tillgänglig: ”Framför sin tid: Panafrikanska kvinnor av tro och visionen om kristen enhet, mission och rättvisa”

För att få tillgång till förmånerna i medlemsklubben måste du fylla i en ansökan och skicka den till oss.

Bokens lansering arrangerades av Pan African Women of Faith Ekumeniska Empowerment Network / Pan African Women of Faith i samarbete med Bread for the World, World Council of Churches, National Council of Churches i USA, All Africa Conference of Churches-CETA, African Union-USA Mission, Advocacy for Africa Network, Christian Churches Together och Beulah Baptist Church (Alexandria, Virginia, USA). Boken presenterar kolonialtiden och Jim Crow-tiden samt liknelserna för panafrikanska kvinnor av tro.

Bland de talare som tackade Walker-Smith för hennes arbete fanns ärkebiskop Vicken Aykazian, vice ordförande för WCC:s centrala kommitté. ”Jag vill tacka Angelique för det hon gör och jag hoppas och ber att hon fortsätter på denna resa”, sa han.

Walker-Smith gav en översikt över boken och förklarade dess fokus och sammanfattade dess syfte som härkomst, arv och kronologi för panafrikanska kvinnor av tro i den ekumeniska rörelsen från de äldsta tiderna till bildandet av den moderna ekumeniska rörelsen. Walker-Smith sa: ”Deras berättelser är avsedda att illustrera den extraordinära ledarskapet hos panafrikanska kvinnor av tro globalt, som inte har fått den uppmärksamhet och synlighet som de borde ha i kyrkans historia och den ekumeniska berättelsen.”

De kvinnor som inkluderades i boken uppfyllde vissa kriterier. ”Först och främst, panafrikanska kvinnor av tro och ekumeniskt ledarskap som föddes före 1939 – det var det första”, sa Walker-Smith. Ett andra krav för inkludering var kvinnor som representerade olika geografiska platser inom den panafrikanska regionens mångfald.

”Trea, hade hon en viss synlighet på den globala ekumeniska scenen?” frågade Walker-Smith. ”Fyra, var hon ansvarig gentemot sitt hemland och sitt folk medan hon utförde arbetet?”

Med ett förord av den avlidna Dr Agnes Abuom, tidigare moderator för WCC, finns boken tillgänglig online.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd