KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Ny HHS-säkerhetsguide är ”en bra startplats” för kyrkor att använda

En förespråkare för beredskap framhåller att den federala regeringens nya 16-sidiga guide för kyrkor och andra ideella organisationer med religiös anknytning är oväntat hjälpsam.

Departementet för hälsa och mänskliga tjänster (HHS) ”Fysiska säkerhetsprestandamål för religiösa samfund” listas fem punkter som hjälper kyrkor att skydda sig mot externa hot. Dokumentet påpekar att ”religion spelar en viktig roll i samhällena i hela USA, genom att erbjuda sociala tjänster som mat, skydd och kläder, samt främja en känsla av enhet för de med liknande andliga övertygelser”. Dessa välkomnande samhällen är ofta fysiskt centrerade kring religiösa byggnader, som strävar efter rätt balans mellan säkerhet och tillgänglighet.

Ryan Dobson från Home Safe och REBEL Parenting säger att den federala regeringen har överraskat genom detta initiativ. ”Det är en bra start för kyrkor som saknar säkerhetsprotokoll”, säger han. ”Det finns pastorer där ute som tänker ’Herregud – jag vet att jag måste göra något, jag bara vet inte vad’. Detta är en bra plats att börja.”

Guiden ger praktiska sätt för en kyrka att identifiera, skydda, upptäcka och reagera på hot, samt att återhämta sig från dem. Dobson säger att ingen kyrka är för liten för att behöva vara orolig för säkerheten, och ju större de är, desto mer hjälp kan de behöva.

”Om ni har fler än 100 personer så vet jag inte om det längre kan vara något internt”, tillägger han.

På en mindre skala tror han att guiden också kan användas för att skydda hem och familjer. ”Som individ skulle jag idag se över min personliga säkerhet på ett mycket större sätt, särskilt om man är gift och har familj”, framhåller Dobson.

Han råder människor att skaffa ett dolt bärande tillstånd ”och börja träna med det”.