KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Ny kristen AI-svarsnätverk lanseras för att hjälpa kyrkor

3 min lästid
En kristen kaplan och bloggare leder ett nytt nätverk av kristna organisationer i ett försök att etablera hur kyrkan bäst kan utnyttja den snabba tillväxten och utvecklingen inom AI-teknologin.

En kristen kaplan och bloggare leder ett nytt nätverk av kristna organisationer i ett försök att etablera hur kyrkan bäst kan använda den snabba ökningen och utvecklingen av AI-teknologi. Goswami är nyligen grundare av AI Christian Partnership, som består av bekymrade kristna organisationer, experter och teologer. Deras hemsida, aichristian.org, är snart redo att lanseras. Organisationer inkluderar YouthScape, Faraday Institute for Science and Religion och den kristna tankesmedjan Theos.

”VD:n för YouthScape kontaktade mig och sa, ’Vad ska vi göra eftersom barn kanske lättare talar med en bot, som är anonym och opartisk, istället för en mänsklig varelse?'” berättade Goswami för Premier.

”Hur kan vi faktiskt utbilda kristna att engagera sig med AI på sätt som överensstämmer med evangeliet, främjar mänskligt blomster och inte är negativa och skrämmande? Det är vårt mål.”

Som svar på Rishi Sunaks tillkännagivande om ett internationellt AI-säkerhetsmöte i Bletchley Park insisterade Goswami på att det inte kan överlåtas till teknikföretag att ”rätta sin egen läxa”.

”De (Google, Facebook, Apple) säger att de är oroade för AI-säkerheten, och ändå tävlar de för att utvecklas så snabbt som möjligt.

”I slutändan finns det enormt tryck på dem att göra vinst. Varje kvartal måste vara bättre än det föregående kvartalet. Så de kommer inte att göra mycket av sin egen säkerhet. Och så har han (Rishi Sunak) rätt som säger att vi behöver oberoende samtal om AI-reglering. Problemet är takten med vilken AI utvecklas. Den är så snabb att det är svårt för reglering, säkerhet eller till och med vår förståelse att hänga med.”

Goswami är övertygad om att AI kan vara ett ovärderligt verktyg för kyrkans uppdrag, särskilt när det gäller evangelisation. För två veckor sedan samarbetade ett mjukvaruföretag med Alpha-organisationen för att utveckla en robot som kallas Beta, vilket gjorde Goswami entusiastisk.

”Beta kan användas av Alpha-kursarrangörer för att svara på nästan alla frågor om tro och ha en dialog om detta. Så inte bara svara på frågan utan ha en konversation.”

”Jag har använt AI för att säga, ’Hej, ge mig en läsningsplan baserad på Exodus över fyra veckor. Ge mig en läsning varje dag och följ upp det med ett böneämne, som jag vill att du ska hitta från key combos onlinenärvaro, och det kommer att göra det.”

Goswami är inget fan av att använda AI för att producera predikningar och säger att han aldrig har använt något som han har kört genom programvaran för att experimentera. Men han förespråkar vad han beskriver som ett ”hybrid” tillvägagångssätt, där AI kan erbjuda användbara verktyg för predikan utan att skriva den själv.

”Så till exempel finns det en webbplats som heter Topic AI, och du laddar upp din predikan. Jag har gjort detta i MP3-format, och det kommer att ge dig en uppsättning andakter baserat på den predikan, en uppsättning punkter, höjdpunkter från din predikan, en sammanfattning av den, en blogg baserad på den, osv.”

”Men det finns alltid denna fråga om när vi lämnar över för mycket till AI och när vi förlorar den Helige Ande?”

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.