KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Ny massaker på kristna i våldshärjad del av Nigeria

1 min lästid
Under julhelgen har kristna i delstaten Plateau i Nigeria utsatts för flera angrepp, och under hela 2023 har över 5 000 personer dött i landet, där flest kristna blir mördade på grund av sin tro.

I Open Doors senaste rapport om förföljelse av kristna framkommer det att Nigeria är det land där flest kristna dödas på grund av sin tro. De nyliga attackerna mot kristna byar i delstaten Plateau, belägen i landets centrala delar, är bara ett i raden av våldshandlingar med religiös grund i landet. Det har varit svårt att fastställa det exakta antalet dödsoffer, men enligt uppgifter i The Christian Post handlar det om minst 110 kristna personer.

En kristen man som intervjuats av Morning Star News berättar att flera pastorer samt en annan pastor tillsammans med hans fru och fem barn har blivit mördade i dessa attacker. Han beskriver hur hundratals terrorister attackerade dessa kristna samhällen och riktade angreppen mot hjälplösa personer som förberedde sig för att fira jul. Fruktansvärt nog var det främst kvinnor, barn och äldre som miste sina liv.

Det är oerhört tragiskt att se hur religiöst våld fortsätter att påverka Nigerias kristna samhällen. Det är viktigt att samhället, både nationellt och internationellt, agerar för att sätta stopp för dessa fruktansvärda övergrepp. Det är endast genom att stå enade och försvara religionsfriheten som vi kan arbeta för en säkrare framtid för alla människor oavsett deras tro.