KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Nya resurser tillgängliga för Världsveckan för fred i Palestina och Israel

Jag ber om ursäkt för eventuella olägenheter detta kan ha orsakat och bekräftar att jag har tagit del av ert meddelande och kommer att vidarebefordra det till rätt person för handläggning så snart som möjligt.

Under denna vecka, som inkluderar internationella bönens dag för fred den 21 september, uppmuntras kyrkliga organisationer, församlingar och troende att vittna tillsammans genom att delta i gudstjänster, utbildningsaktiviteter och stödja fred och rättvisa för palestinier och israeler.

Vid firandet av 75-årsminnet av Nakba (katastrofen) för det palestinska folket sedan 1948 ifrågasatte det förberedande kommittén för årets material orättvisan i allt detta för familjen och valde bibelversen Matteus 8:20 för att lägga fram frågan som presenterades av Jesus Kristus: ”Rävar har hålor och himlens fåglar har bon, men Människosonen har ingen plats att vila sitt huvud.”

Från denna vers kommer temat för 2023 års Världsvecka för fred i Palestina och Israel, ”Ingen plats att vila mitt huvud”, vilket speglar utmaningen för palestinska familjer och andra människor som står inför svårigheter att ha ett gemensamt hem.

Generalsekreteraren för World Council of Churches (WCC), Rev. Prof. Dr Jerry Pillay, betonade att WCC står vid palestiniernas och israelernas sida när de söker fred, rättvisa och försoning.

”Vi måste arbeta tillsammans för att bygga en bättre, mer human och trygg framtid för alla,” sa Pillay. ”Barn och familjer ska inte behöva existera i en osäkerhets- och splittringssituation, särskilt inte i decennium efter decennium. Det är dags att söka rättvis fred i Palestina och Israel så att familjer kan vila sina huvuden i fred, kärlek, enhet och glädje.”

Rev. Dr Kenneth Mtata, programdirektör för Public Witness and Diakonia på WCC, uppmanade människor över hela världen att be för Heliga landet, i september och året om.

”Låt oss be tillsammans att situationen – där så många kvinnor, barn och familjer inte har någon plats att vila sina huvuden – kommer att förvandlas,” sa han. ”Som kyrkor strävar vi efter att förbereda en värld för alla människor där de inte bara kan lägga ned sina huvuden utan också dela fred.”

[För mer information om World Week for Peace in Palestine and Israel 2023, klicka här.](https://www.oikoumene.org/events/world-week-for-peace-in-palestine-and-israel)

[För resurser och material för World Week for Peace in Palestine and Israel – 16-23 September 2023, klicka här.](https://www.oikoumene.org/resources/documents/materials-for-world-week-for-peace-in-palestine-and-israel-16-23-september-2023)