KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Nya teorier om Jesus sista måltid avslöjade – var det verkligen bröd och vin?

Putin-opponent Alexei Navalny's death impacts even Putin sympathizers in Russia, revealing courage and resistance to the Putin narrative.

En kristen historiker och Rysslandsanalytiker berättade för Premier att döden och det modiga exemplet av Putin-motståndaren Alexei Navalny påverkar även de ”som sympatiserar med Putins narrativ” i Ryssland.
Navalny, som var 47 år och en bekännande kristen omvänd från sträng ateism, meddelades vara död på fredagen, efter att ha dött i en straffkoloni i Arktis.
Hans mor och advokat har hindrats från att se hans kropp, medan hans änka Yulia hävdar att han förgiftades med Novichok av Kreml.
Navalny överlevde en FSB Novichok-attack 2020, blev dålig efter att ha gått ombord på ett plan i den sibiriska staden Tomsk för en flygning tillbaka till Moskva.
Fem månader efter att ha blivit offer återvände han till Ryssland och greps vid ankomsten.
Historikern Martyn Whittock sa på Premier’s Inspirational Breakfast att Navalnys arv skulle vara att möjliggöra för andra kristna att stå upp mot Putinism i Ryssland, trots den rysk-ortodoxa kyrkans officiella stöd för ledaren.
Whittock menar att Navalnys mod har blottat sårbarheten i Putins världsbild, en omvälvning som författaren påstår måste komma inifrån nationen.
Putin’s syn är att världen är dålig, förutom de som stödjer honom. Han har rätt. Och han representerar ensam det sanna Ryssland.
Men uppenbarligen sätter det ryska patriotismen under extrem press, eftersom de måste skriva under även människor som är patriotiska ryssar på Putins narrativ, och det fortsätter bara. Navalny utmanade korruption, han utmanade olaglighet. Och till sist offrade han sitt liv för den utmaningen. Nu, det är extraordinärt.