KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Om Gud valde mig att utstå detta kommer han ge mig styrka att övervinna det” – Kristen våldtäktsoffer i Manipur talar ut

En kristen kvinna, som blivit sexuellt överfallen av en grupp män under pågående attacker i Manipur, Indien, har delat hur händelserna lämnat henne kämpande med skam och rädsla.

En kristen kvinna, som blev sexuellt assaulterad av en grupp män under pågående attacker i Manipur, Indien, har delat med sig av hur händelserna har lämnat henne kämpande med skam och rädsla. Tre kvinnor attackerades och sedan paraderades runt på gatorna av män från Meitei-samhället. En video av attacken spreds viralt på sociala medier i maj 2023.

I en intervju med BBC berättade en av offren, kyrkobesökaren Mercy, hur händelsen tillsammans med spridningen av videon har fått henne att ”förlora livsgnistan”. ”Jag kan inte ens möta människor från min egen gemenskap i ögonen. Jag har förlorat mitt respekt. Nu kommer jag aldrig vara densamma igen,” säger hon.

Efter attacken flydde Mercy, som är mamma till två barn, sitt by för att söka skydd i en närliggande stad. Hon berättar att hon inte längre går till kyrkan, skolan eller deltar i andra offentliga aktiviteter, utan är instängd i sitt tillfälliga hem samtidigt som hon kämpar med den upplevda traumat.

Trots efterverkningarna av rädsla och ilska säger Mercy att hon finner tröst i sin tro. ”Om Gud har valt mig att utstå allt detta, så kommer bara han att ge mig styrkan att övervinna det,” säger hon.

Oroligheter bröt ut i den nordöstra delen av Indien i maj, efter en fredlig protest om markrättigheter och jobb. Den huvudsakligen hinduiska Meitei-stammen har anklagats för att rikta in sig på kuki-kristna i regionen i en rad hemska incidenter där hundratals hem, kyrkor och religiösa skolor har plundrats och bränts ner till grunden.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd