KRISTNA NYHETSBYRÅN

Palestinsk delegation besöker WCC

Lästid: 2 minuter
Ambassadör Ibrahim Khraishi, Palestinska uppdraget i Schweiz.

WCC:s generalsekreterare Rev. Prof. Dr Jerry Pillay åtföljdes av Carla Khijoyan, WCC-programdirektör för Mellanöstern; samt Marianne Ejdersten, WCC:s kommunikationsdirektör.

Den palestinska delegationen gav en uppdatering om den nuvarande situationen i det Heliga landet med ökade kränkningar av mänskliga rättigheter på Västbanken och Gaza, samt attacker mot böneutövare. De erkände det mycket viktiga arbete som WCC utför och förlängde en inbjudan till generalsekreteraren och styrelsen att besöka det Heliga landet och träffa president Abbas.

”WCC kommer att fortsätta att stå i solidaritet med palestinierna och stå fast bakom Förenta nationernas resolutioner om de ockuperade områdena, och vi kommer att protestera mot all form av orättvisa, oavsett varifrån eller vem de kommer ifrån,” sa Pillay. Pillay tillade också: ”Vi är oroade över religionsfriheten och medan vi har gett uttalanden om situationen i Palestina och Israel, inser vi att större ingripande behövs.”

Detta HTML-dokument behandlar ett möte där WCC:s generalsekreterare och andra representanter träffade en palestinsk delegation för att diskutera den nuvarande situationen i det Heliga landet. Delegationen informerade om ökade kränkningar av mänskliga rättigheter och attacker mot böneutövare. De föreslog också att generalsekreteraren och styrelsen skulle besöka det Heliga landet och träffa president Abbas. WCC:s generalsekreterare, Rev. Prof. Dr Jerry Pillay, betonade vikten av att stå i solidaritet med palestinierna och följa FN-resolutionerna om de ockuperade områdena. Han uttryckte också oro för religionsfriheten och erkände behovet av större ingripande.