KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Pastor kvar i kritiskt tillstånd efter misstänkt svampförgiftning i Australien när utredare söker ledtrådar i soptunnor

En 68-årig pastor ligger fortfarande i kritiskt tillstånd på sjukhuset två veckor efter att ha ätit lunch hemma hos en familj i Australien.

En 68-årig pastor ligger fortfarande i kritiskt tillstånd på sjukhuset, två veckor efter att ha ätit lunch hos en familj i Australien. Ian Wilkinsons fru Heather åt samma måltid, tillsammans med hennes syster och svåger. Alla tre har sedan dess avlidit.

Australisk polis utreder på torsdagen dödsfallen av de tre äldre lärarna, som sägs vara mycket älskade i deras samhälle.

Don Patterson, hans fru Gail Patterson och hennes syster Heather Wilkinson blev sjuka efter att ha ätit lunch tillsammans den 29 juli i Leongatha, en liten lantlig stad cirka 135 km sydost om Melbourne, enligt polisen och lokala medier.

De mystiska dödsfallen har gripit Australien, med ökat intresse efter att polisen på onsdagen sökte igenom en lokal sopstation efter en avfuktare som misstänks ha använts vid förberedelsen av lunchen.

På söndagen förhörde polisen en 48-årig kvinna, som serverade lunchen, innan de släppte henne utan anklagelser.

”Det som hände är förödande och jag sörjer också”, sade kvinnan i en tårfylld intervju utanför sitt hem på måndagen.

Utredningen förväntas bli lång på grund av ärendets komplexitet, sade detektiv Dean Thomas.

”Vi antar att det var svamp vid den här tiden, men det är en komplex utredning som jag tror kommer att ta tid”, sade han.

Familjerna Patterson och Wilkinson sa i ett uttalande i en lokal tidning på söndagen att de var tacksamma ”till våra vidare samhällen för deras kärlek, stöd och böner”.

”Detta stöd sträcker sig inte bara till dem vi tragiskt har förlorat utan också till vårt familjemedlem som fortsätter att kämpa modigt för sitt liv på sjukhuset.”

Dödsfall till följd av att ha ätit svamp är relativt ovanligt i Australien, som har flera arter, inklusive ”dödskallossvampen”, som är tillräckligt farlig för att förgifta och döda en människa.

Dödsfallen har lett till varningar från hälsoexperter över hela landet att inte plocka vilda svampar och att köpa från pålitliga säljare.