KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Påve övervinner hälsoproblem för att leda påskmässa i blåsigt väder

Påven Franciskus i god form trots kämpat med andningsproblem i vinter efter påsknattsmässan.

Påskdagen var en stor dag för påven Franciskus, som ledde 30 000 personer i firandet över kampen mot respiratoriska problem under vintern. Han uppmanade starkt till en eld upphör i Gaza och en fångutbyte mellan Ryssland och Ukraina..

Franciskus höll påskdagens mässa på Petersplatsen och bad sedan hjärtligt om fred i sitt årliga sammanfattning över globala kriser. Han gjorde flera varv runt piazzan i sin popemobil och hälsade på välgörare..

”Fred skapas aldrig med vapen, utan med utsträckta händer och öppna hjärtan,” sade Franciskus från loggian med utsikt över torget, och fick applåder från folkmassan nedanför, svept av vinden..

Trots att Franciskus firat den 2,5 timme långa nattliga påskvakten bara timmar tidigare, verkade han i god form. Påven, som hade en del av en lunga borttagen som ung man, har kämpat mot respiratoriska problem hela vintern..

Vatikanen meddelade att cirka 30 000 personer deltog i mässan, med fler som packade Via della Conciliazione som leder till piazzan. Vid början av mässan välte en kraftig vind över en stor religiös ikon på altaret bara några meter från påven; värdarna rättade till den snabbt..