KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Påven Franciskus hastades till sjukhus när influensasymtomen försämrades

Påve Franciskus sjukhusinläggning i Rom resulterade i återvändande till Vatikanen - fler uppgifter väntas.

Påven Franciskus, som har kämpat mot influensa, togs till ett sjukhus i Rom i morse, men återvände till Vatikanen efter en kort stund.
Detta sker efter att han blev inlagd för en kontroll i onsdags.
Den 87-årige påven hade tidigare hoppat över sin läsning vid den veckovisa audiensen på onsdagar, och låtit en medhjälpare ta över uppgiften.
Påven, som har haft flera hälsoproblem på senare tid, hade också ställt in engagemang på lördag och måndag på grund av vad Vatikanen beskrev som en mild influensa.
Trots sin sjukdom adresserade påven Franciskus folkmassorna på Petersplatsen på söndagen för att leverera sitt Angelus-meddelande.
”Kära bröder och systrar, jag är fortfarande lite förkyld”, erkände Franciskus vid onsdagens audiens, innan han delegerade läsningen av sin katekes om avund och fåfänga, två av de sju dödssynderna, till någon annan.
Påven lyckades tala kort vid slutet av audiensen, även om med hes röst och viss hosta, för att hälsa på deltagarna och tala för fred, som är sedvanligt.
I december var påven tvungen att ställa in en planerad resa till ett COP28-klimatmöte i Dubai på grund av influensa och lunginflammation.
I januari hade han svårt att genomföra ett tal på grund av ”en touch av bronkit”, men sa senare att han höll på att återhämta sig trots ”vissa smärtor”.
Märkbart är att som ung man i Argentina genomgick Franciskus en operation för att ta bort en del av en lunga på grund av en infektion i luftvägarna, och 2021 fick han en del av sin tjocktarm borttagen på grund av en inflammation i tarmen.
Påven Franciskus har använt rullstol och käpp sedan förra året på grund av överansträngda knäligament och en liten fraktur i knät som har gjort det svårt att gå och stå.
På onsdagen kom han till sin inomhusaudiens i rullstol.
Den här historien utvecklas fortfarande, vänligen återkom för ytterligare uppdateringar.