KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Påven: Israelis och palestinier står inför en jul av smärta och sorg

Inför julen står israeler och palestinier inför "smärta och sorg" för att kriget i Gazaremsan rasar på, sade påve Franciskus på tisdagen och uppmanade till böner och "materiellt stöd" för den förödda enklaven.

Israeler och palestinier möter ”smärta och sorg” under julperioden medan kriget i Gazaremsan fortsätter, sade påve Franciskus på tisdagen och uppmanade till böner och ”tillgänglig hjälp” för den förödda enklaven. ”För invånarna i Heliga landet hotar en jul av smärta och sorg. Vi vill inte lämna dem ensamma. Låt oss stå vid deras sida i bön och konkret hjälp…”, skrev Franciskus på sociala medier-plattformen X.

Israels kampanj för att utrota Hamas-militanter bakom en invasion den 7 oktober och massakern på 1 200 människor har lämnat Gaza i ruiner, lett till utbredd hunger och hemlöshet samt dödat nästan 20 000 gazaner, enligt enklavens hälsovårdsministerium.

Franciskus har vid flera tillfällen vädjat om omedelbar eld upphör i Gaza och frigivning av alla gisslan tagna av Hamas. I söndags antydde han att Israel använde ”terroristiska” metoder i den palestinska enklaven och beklagade de rapporterade morden på två kristna kvinnor som hade sökt skydd i en katolsk kyrklig komplex.